De mooiste snorkelplekken van Europa

Op vakantie de prachtige onderwaterwereld ontdekken: het is een heel avontuur. Wil jij ook prachtige koraalriffen bewonderen en exotische vissen van dichtbij bekijken, zonder daarvoor Europa te verlaten? Dan heb je geluk! Ook in Europa vind je heel wat prachtige snorkelplekken met helder water en adembenemende onderwateromgevingen. Ontdek snel waar je zoal terecht kunt voor een onvergetelijke snorkeltrip!

De mooiste snorkelplekken van Europa

Snorkelen in Spanje

Spanje is dé Europese bestemming bij uitstek voor snorkelfans. De Spaanse Costas zijn rijk aan een uitgebreide onderwaterwereld (en ook duikscholen) en ook de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Mallorca zijn niet te versmaden. Niet alleen de onderwaternatuur is er prachtig; je komt er zelfs scheepswrakken en indrukwekkende rotsformaties tegen. Met stip hét snorkelparadijs van Europa? Dat moet Tenerife zijn. Het water is zeer helder en je bent er nagenoeg verzekerd van een unieke snorkelervaring.

Snorkelen in Griekenland

Ook in Griekenland vind je heel wat mooie duikplekken. De rotsachtige kust, het heerlijk warme water… Griekenland heeft heel wat in petto voor snorkelfans. Vooral de grindstranden van Corfu zijn uitschieters, maar ook Zakynthos is een topbestemming voor snorkelaars. Het water herbergt er heel wat archeologische objecten en je komt er ook heel wat schildpadden, zeebaarzen en misschien zelfs octopussen tegen!

Snorkelen in Malta

Rotseiland Malta heeft heel wat te bieden voor duikfans. Het water is er zeer helder – het zicht bedraagt soms wel 40 meter! – en je kan er onder meer zeepaarden, barracuda’s en murenen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Ook scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog zijn er schering en inslag. Je kan er met andere woorden echt op ontdekkingstocht gaan.

Snorkelen in Frankrijk

Een snorkelplek die vaak vergeten wordt, is het Franse eiland Corsica. Vooral langs de west- en zuidkust van het eiland kan je prachtige onderwateromgevingen ontdekken. Zeker de moeite dus!

Verlies een goede reisverzekering echter niet uit het oog en neem het zekere voor het onzekere!