motorreis

Motorreis gepland? 5 tips om je optimaal voor te bereiden

Frans

Bij een motorreis is niet de bestemming maar wel de reis zelf het belangrijkste. Of je er nu dicht bij huis op uittrekt of verder weg op avontuur gaat, een geslaagde motorreis begint bij een goeie voorbereiding. Met deze vijf tips ben je zonder zorgen onderweg.

1.    Plan vooraf een onderhoud in

Versleten banden of remmen en kapotte lichten kun je wel missen tijdens je motorreis. Zeker als je ergens op een afgelegen plek vertoeft. Plan daarom voor je vertrek nog een grondig onderhoud in. Neem ook een busje motorolie en koelvloeistof mee voor onderweg.

2.    Maak kilometers voor je vertrek

Zorg dat je goed bent ingereden! Heb je weinig ervaring met lange ritten? Ga dan vooraf een paar keer langer op pad. Zo word je het gewoon om een hele dag op je motor te zitten. Maak zeker ook wat kilometers in de regen, zodat je tijdens je motorreis niet voor verrassingen komt te staan. Als het regent, is je zicht beperkt en ligt het wegdek er spekglad bij. Volg eventueel een slipcursus om je extra goed voor te bereiden.

3.    Hou rekening met wisselende weersomstandigheden

Overlaad je niet met onnodige spullen, maar neem wel motorkledij mee voor wisselende weersomstandigheden. Ook in de zomer kom je al eens in een hevige regenbui terecht en dan is aangepaste regenkledij geen overbodige luxe. Trek je naar de bergen? Bereid je dan voor op koude temperaturen. Voorzie ook fluorescerende kledij of accessoires, ongeacht je bestemming.

4.    Weet (ongeveer) waar je naartoe trekt

Hou je ervan om blindelings te vertrekken, zonder een route uit te stippelen? We raden je toch aan om op voorhand de wegenkaart te bestuderen. Vermijd bijvoorbeeld bergachtige gebieden met smalle kronkelwegen als je nog niet veel ervaring hebt. Zoek vooraf ook de verkeersregels op die gelden in het buitenland.

5.    Zorgeloos op motorreis met een reisverzekering

Dankzij een goeie reisverzekering ben je zorgeloos onderweg. Met een tijdelijke reisverzekering van Allianz ben je verzekerd voor de volledige duur van je reis. Ga je meerdere keren per jaar op (motor)reis? Dan is een jaarlijkse reisverzekering de beste optie.