Travel Belgium

Naar de zon in de winter? 5 winterzonbestemmingen

Ben jij ook een zomertype? Zo iemand die al de rillingen krijgt als je dénkt aan de maand februari, en elk jaar weer snakt naar de zon in de winter? Dan zijn deze donkere wintermaanden vast niet jouw favoriete tijd van het jaar. Gelukkig is er een goede remedie om als zomermens die gure weken door te komen. Pak je valiezen maar: tijd voor een wintervakantie richting zon!

Warmere oorden in Zuid-Europa

Je hoeft niet eens ver weg te gaan op zoek naar de zon in de winter. In Zuid-Europa zijn de temperaturen al voelbaar zachter. En zelfs de mensen zijn er ‘warmer’. Een weekje naar deze bestemmingen en je voelt je helemaal opgewarmd:

  • Spanje is en blijft een heerlijke locatie om te overwinteren. Er is voor elk wat wils: prachtige steden om wat cultuur op te snuiven, ongerepte natuur voor lange wandelingen, en witte stranden om de zeelucht diep in te ademen. En op de Canarische eilanden is het ook in de winter aangenaam warm.
  • In Griekenland daalt het kwik natuurlijk ook in de winter. Maar het blijft er aangenaam zacht, en in de vroege lente toont de natuur zich van haar mooiste kant. Geniet op de Griekse eilanden van de winterzon en de rust, en keer terug met opgeladen batterijen.
  • Sicilië is een minder drukbezochte Europese bestemming – onterecht eigenlijk. Het Italiaanse eiland heeft een droog klimaat, een fascinerende geschiedenis en gezellige stadjes in de aanbieding.

Zomerse zon in de winter

Mag het iets zwoeler? Dan lonken de exotische bestemmingen.

  • Tussen Europa en het Midden-Oosten ligt mysterieus en wondermooi Turkije. Zelfs in de winter prikkelt de Turkse Rivièra je zintuigen. Wandel met de zon op je gezicht over een idyllisch marktje of laat je in de watten leggen in een traditioneel badhuis.
  • In Dubai is de winter zowaar de ideale periode. De temperaturen zijn er dan bijzonder aangenaam – prettiger dan in de bloedhete zomer! Geniet van zon, zee, strand en eindeloos veel entertainment.

Inpakken en wegwezen

Klaar om te vertrekken – en wel nu meteen? Goed idee. In deze periode zijn de prijzen net zo zacht als de temperaturen in je land van bestemming. Boek een goedkope vlucht, sluit een voordelige reisverzekering af en geef je over aan de totale ontspanning van een wintervakantie.