Travel Belgium

Nieuwjaar vieren in het buitenland: welke stad kies jij?

Tijdens de feestdagen willen veel mensen zich te pletter amuseren, met gezellige dinertjes bij vrienden en familie, maar evengoed met een last-minute citytrip naar een sfeervolle Europese stad. Nieuwjaar vieren in het buitenland is een heuse trend aan het worden. Maar naar welke steden vlieg je het best om oud-op-nieuw te vieren? Een overzichtje van de Europese hotspots.

De klassieker: Berlijn

De Duitse hoofdstad is dé klassieker om Nieuwjaar te gaan vieren. Tussen de Vredeszuil en de Brandenburger Tor ligt een langgerekte feestzone waar de Berlijners in het gezelschap van heel wat buitenlanders ‘Silvester’ of oudejaarsavond komen vieren. Tijdens Nieuwjaar ontvangt Berlijn makkelijk meer dan een miljoen bezoekers. Nieuwjaar is dan ook hét hoogtepunt van het jaar in Berlijn. Naast honderden standjes met drank en hapjes, en een uitbundige feestsfeer, kun je er rekenen op laser- en lichtshows en indrukwekkend vuurwerk om middernacht.

Wondermooi Wenen

Ook het wondermooie Wenen is een ideale bestemming om Nieuwjaar te vieren. Bewonder de lichtjes in deze klassevolle stad, of bezoek een van de chique gala’s, concerten en bals. In de Wiener Prater – een groot stadspark – viert men Nieuwjaar om 24 uur met vuurwerk.

Barcelona

Barcelona is een sfeervolle en levendige stad op elk moment van het jaar. Toch wil je ook Nieuwjaar niet missen in deze feeststad. De restaurants, tapasbars en nachtclubs komen met Nieuwjaar namelijk op de proppen met extra feestpret-ideetjes. Nog leuker is het feestgedruis in de straten van deze Spaanse trekpleister. Hier proost je niet met champagne, maar met heerlijk Catalaanse cava!

Parijs, de lichtstad

Er kan maar weinig tippen aan de romantiek van Parijs. Tijdens de feestdagen maakt Parijs haar naam – de lichtstad – trouwens helemaal waar. Waar je moet zijn met oud-en-nieuw? Op de Champs-Elysées, waar de sfeer feestelijk is, of aan de Arc de Triomphe, waar op oudejaarsavond een groot evenement op poten wordt gezet.

Boedapest

Heb je Boedapest al overwogen? Rond Nieuwjaar kun je op het grote Vörösmarty-plein allerlei optredens meevolgen, maar er is nog veel meer te doen, inclusief grote fuiven, chique gala’s en zalige fijnproeverijen. Of je geniet gewoon van oud-en-nieuw in een romantische boot op de Donau. Uiteraard kun je ook in deze stad rekenen op overweldigende vuurwerkshows.

Verrassend Edinburgh

Als je naar het Schotse Edinburgh afzakt om er Nieuwjaar te vieren, boek je maar beter meer dan één nacht. Edinburgh feest tijdens Hogmanay namelijk vier dagen lang. De stad verandert in een gigantisch festival met live muziek, sfeervolle fakkeltochten en Keltische folk-feesten.

Gelukkig Nieuwjaar!