salon auto conseils

Onthoud deze 3 tips als je naar het autosalon gaat

Frans

Ieder jaar zakken in januari honderdduizenden autofanaten af naar de Heizel voor het autosalon. Gewoon om hun ogen de kost te geven of om een nieuwe auto te kopen. Niet verwonderlijk, want op het autosalon kun je heel wat koopjes doen. Op voorwaarde dat je het slim speelt natuurlijk. Deze tips helpen je op weg!

Een voorbereid man is er twee waard

Om ervoor te zorgen dat je je op het autosalon niet gek laat maken door alle pracht en praal, ben je maar beter voorbereid voor je naar de Heizel trekt. Bekijk de websites van automerken waarin je geïnteresseerd bent, zoek voor jezelf uit welke eigenschappen je toekomstige auto zeker moet hebben en hou rekening met je autogebruik: ga je vaak op reis met de auto en moet hij dus lange afstanden kunnen afleggen en ruim zijn, of ben je eerder op zoek naar een kleine auto voor korte afstanden? Maak na je onderzoek een lijstje van een drietal modellen waarop je wil focussen op het autosalon. Op die manier kun je de gesprekken zelf leiden en word je minder snel omgepraat door de vlotte verkopers.

Haast en spoed is zelden goed

Ook op het autosalon zelf kun je nog een aantal afwegingen maken. Ga niet in op het eerste het beste voorstel, maar vraag een offerte aan en vergelijk achteraf op je gemak alle voorstellen. Je hoeft geen stress te hebben: het autosalon duurt meerdere dagen en vaak gelden de voorwaarden nog een aantal weken erna. Je hebt dus tijd zat om achteraf op een voorstel in te gaan. Bovendien loont het om verder te onderhandelen, want vaak kan er nog wel wat van de prijs af. Heb je toch een overhaaste beslissing genomen waar je spijt van hebt? Geen nood! Je hebt zeven dagen de tijd om je aankoop te herroepen via een aangetekende brief.

Wikken en wegen

Naast auto’s kun je op het autosalon ook op andere vlakken je slag slaan. Er zitten namelijk heel wat financiële experts die je informatie kunnen verschaffen over de meest voordelige autoleningen en autoverzekeringen. Ga daar dus zeker eens langs!