Onze favoriete zomerreizen van 2013, ook wij zijn de regen beu!

Dat de zomer eraan komt is volgens de kalender een feit, maar dit merken we helaas nog niet in ons Belgisch weer. Gelukkig zijn er voldoende vakantiebestemmingen waar de zon wel te vinden is. Zoek je nog naar de ideale zomerreis om te ontsnappen aan het Belgisch weer? Dan raden wij volgende drie zonvakanties aan.

Een vakantiebestemming met zon? Griekenland!

De Europese crisis raakt Griekenland erg hard , hierdoor twijfel je misschien of Griekenland wel de ideale bestemming is voor je zomerreis? Wij zijn echter snel overtuigd als we kijken naar de weersvoorspelling voor dit weekend: elke dag boven 20 graden met gebieden in het zuiden van Griekenland waar 30 graden wordt voorspeld met een zeer lage neerslagkans. We willen al een last minute boeken.

Griekenland zomerreizen 2013

Maar wat nu met die economische crisis? Zolang je in de toeristische gebieden blijft zal je er niets van merken. In de grote steden is het mogelijk dat er verkeershinder is door een betoging bijvoorbeeld, maar Griekenland is absoluut een veilige bestemming. Je hebt bovendien de keuze tussen verscheidene soorten zomerreizen aangezien Griekenland rijk is aan kust, cultuur en recreatiemogelijkheden.

Bovendien is ongeveer één op de vijf Grieken tewerkgesteld in de toeristische sector, dus waarom niet genieten van prachtig weer en tegelijk je steentje bijdragen aan de heropleving van Griekenland?

Indien er toch iets zou gebeuren waardoor je vakantie niet kan doorgaan, kan je uiteraard rekenen op je reisverzekering om (een deel) van je reis terug te betalen of zelfs een compensatiereis aan te bieden.

Goedkope zomervakantie in Tsjechië?

Enkele jaren geleden was Tsjechië zonder twijfel een parel voor wie een goedkope zomervakantie zocht. Sinds 2004 is Tsjechië echter deel geworden van de eurozone. Hierdoor moet je geen geld meer wisselen om naar Tsjechië te reizen, maar het heeft zijn invloed op de prijzen, vooral in toeristische gebieden.

Als je houdt van groene landschappen en matige temperaturen rond 20 graden, dan is Tsjechië echter nog steeds een geweldige bestemming voor je zomervakantie. September is de maand met de laagste neerslagkans in Tsjechië, maar ook tijdens de maanden juli en augustus is het weer doorgaans erg aangenaam.

Zoek je echter een strandvakantie met gegarandeerde temperaturen boven 30 graden? Dan is Tsjechië niet de beste optie.

Turkse Rivièra – dé zonvakantie

zomerreizen 2013Als we strandvakantie met zon zeggen, dan denken we spontaan aan Turkije en meer bepaald de Turkse Rivièra. 300 dagen per jaar schijnt de zon in dit perfecte vakantiegebied. In juli kunnen de temperaturen zelfs stijgen tot 40 graden. Voeg daar een brede keuze aan hotels aan toe, waarvan een deel met all-in formules en privéstranden en je kan zeker zijn van een vakantie die je tot rust doet komen en waarvan je met een mooi kleurtje terug thuis komt!

Let wel op dat gezien de huidige protesten in Turkije, het aangeraden is om uit de grootse steden weg te blijven. Istanbul en Ankara kan je op dit moment dus beter mijden, in de toeristische kustoorden en resorts hoef je je echter geen zorgen te maken!

En onthoud: een geslaagde vakantie is een zorgeloze vakantie. Een reisverzekering aangaan is nooit verloren geld! Speel dan ook op veilig en sluit een reisverzekering af, zodat je zonder een zorg in de wereld van je vakantie kan genieten!

Welke zomerreizen hebben jouw voorkeur? Laat het ons alvast weten in de reacties!