Onze tips voor een snipperdag

Neem jij weleens een snipperdag? Om thuis wat klusjes op te knappen, enkele formaliteiten af te handelen of – veel leuker – even heerlijk te ontspannen? We geven je graag een aantal tips om zo’n ‘los’ dagje verlof plezierig in te vullen.snipperdag

Wat is een snipperdag?

Een snipperdag is een dagje verlof ‘tussendoor’ dat niet aansluit bij andere vakantiedagen. In de meeste bedrijven is het mogelijk om halve of hele snipperdagen op te nemen. Soms kun je zelfs enkele uurtjes vrijaf nemen. In dat geval spreken we van kruimeluren of snipperuren.

Er eventjes tussenuit

Snipperuren kun je gebruiken om allerlei zaken te regelen, inkopen te doen of in het beste geval van een zonnig terrasje te genieten. Maar met een volledige snipperdag kun je veel meer kanten op. Voor dit soort gelegenheden is het woord ‘eendagstoerisme’ uitgevonden. Je hoeft niet altijd meteen drie weken op reis. Ook één dagje vrijaf nemen om de sleur te doorbreken kan wonderen doen.

Een dagje naar zee

snipperdagEen typische activiteit voor een snipperdag is een dagje naar zee. Even lekker uitwaaien, misschien eens gaan pootjebaden en ’s avonds mosselen eten op de dijk. Niets voor jou? Dan kun je in plaats van naar de kust te trekken ook gaan wandelen in een natuurgebied, een museum bezoeken of je geld over de balk gooien tijdens een shopping spree.

Mag het gerust wat actiever? Dan is sport het antwoord: een lekker lange fietstocht of eens gaan zwemmen. Bij mooi weer kun je naar een openluchtzwembad of recreatiedomein trekken.

Even de grens over

Ook een heuse citytrip van één dag is mogelijk. Zeker als je in West-Vlaanderen of in Limburg woont, sta je snel de grens over, maar ook een blitzbezoek aan een Europese grootstad is niet uitgesloten. Met de trein sta je in een mum van tijd in Londen en als je het vliegtuig neemt is bijvoorbeeld ook Barcelona een van de opties.

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Global Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!