citytrip in België! 5 onverwachte bestemmingen

Op citytrip in België! 5 onverwachte bestemmingen

Frans

Soms hoef je het niet ver van huis te zoeken om er toch even helemaal tussenuit te knijpen. Vergeet drukke hoofdsteden vol platgetreden paden en verken eens een van deze vijf steden. Lekker dichtbij en toch verrassend, zo’n citytrip in België. 

Aalst, het Londen aan de Dender 

Waarschijnlijk doet Aalst meteen een belletje rinkelen dat ‘carnaval’ heet, maar wist je dat de stad haar eigen ‘hype court’ heeft? Dat je er Aalsterse Vlaaien kunt eten en er Steven Van Herreweghe kunt spotten? Een recente blogpost vergeleek de binnenstad met Londen. Aan jou om uit te vissen of die vergelijking opgaat! 

Oostende: street art walhalla 

Oostende doet je misschien vooral aan Ensor en garnalen denken, maar de kuststad is zoveel meer dan dat! Cultuurliefhebbers kennen Oostende misschien al van het zomerfestival Theater Aan Zee, maar ook in de herfst bruist de stad van jewelste. Je kunt er bijvoorbeeld nog steeds de Street Art van het Crystal Ship Festival bewonderen. 

Op safari in Charleroi 

Avontuurlijke zielen kunnen hun hartje ophalen in Charleroi. Behalve een verdoken luchthaven, vind je er enorm veel verlaten gebouwen en bizarre wandeltochten. Je kunt er zelfs op stadssafari gaan!  

Mechelen: maneblussen en pintelieren 

Je kent de legende van de maneblussers misschien al wel, en anders kunnen we verklappen dat de Mechelse brouwerij Het Anker er waarschijnlijk voor iets tussen zat. Mechelen is het kleine zusje van Antwerpen, maar heeft minstens evenveel leuke winkels, restaurantjes en mooie plekjes die het bezoeken waard zijn. 

Heerlijk ontspannen in Spa  

Zin in pure verwennerij? Dan is Spa jouw ultieme bestemming. De thermen van Spa zijn kandidaat voor het Unesco Werelderfgoed-label en een must-do voor elke wellness-liefhebber. En dat op anderhalf uur van onze hoofdstad! 

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!