Travel Belgium

Op citytrip in de lente: vier verrassende bestemmingen!

Heerlijk, die lentezon! De winter ligt definitief achter ons en maakt plaats voor de meeste verkwikkende periode van het jaar. Wil je er volop van genieten, dan knijp je er het best even tussenuit, door op citytrip te gaan bijvoorbeeld. Daarbij hoef je niet altijd voor klassiekers als Parijs of Londen te kiezen. Er zijn ook tal van andere opties. Ontdek hier alvast vier originele lente citytrips!

1. Citytrip in Kopenhagen: groen, progressief en eclectisch!

Dé manier om Kopenhagen te bezoeken, is met de fiets. De Deense hoofdstad is bijzonder fietsvriendelijk en hoeft op dat vlak zeker niet onder te doen voor Amsterdam bijvoorbeeld. En ook qua bezienswaardigheden kan je er je hartje ophalen. Denk maar aan het Danish Design Center, een must voor elke liefhebber van Scandinavisch design. Het prachtige Operagebouw is eveneens zeker een bezoekje waard. Eerder fan van beeldende kunst? Dan kan je terecht in de Glyptotheek van Carlsberg. En er is ook aan de shoppers gedacht. De Strøget, het grootste voetgangersgebied van Europa, garandeert je urenlange winkelpret.

2. Citytrip in Madrid: onderschatte charme

Wie het heeft over citytrippen in Spanje, denkt automatisch aan Barcelona. Nochtans heeft Madrid evenveel te bieden. Dan hebben we het niet alleen over het bruisende nachtleven, maar ook over de heerlijke restaurants, de prestigieuze musea en het historische centrum. Absolute blikvangers in de Spaanse hoofdstad zijn het imposante Prado museum en het Koninklijk Paleis in barokstijl. Hou je meer van rust en groen? Madrid heeft verschillende uitgestrekte parken, waaronder het Parque del Retiro in het centrum van de stad. Het beschikt over maar liefst 130 hectare bosland!

3. Citytrip in Bordeaux: meer dan wijn drinken

Bordeaux is natuurlijk dé wijnstad bij uitstek, maar de Franse metropool heeft nog vele andere troeven. Het afgelopen decennium is Bordeaux namelijk uitgegroeid tot een dynamische, moderne stad. Niet alleen het 18de-eeuwse stadscentrum maakt indruk, ook de internationale keuken en het hippe uitgaansleven spreken tot de verbeelding. En de wijnmusea kan je natuurlijk niet links laten liggen…

4. Citytrip in Leiden: gezelligheid troef

Zoek je het liever niet te ver? Dan is Leiden, op een boogscheut van Antwerpen, zeker een optie. Leiden, de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn, staat bekend om zijn gezellige binnentuintjes, musea en natuurlijk zijn universiteit. Waar je ook bent, het is er overal heerlijk kuieren in de lentezon. De grachtjes maken het plaatje compleet!

Wil je zeker zijn dat je citytrip niet in het water valt en niet uitdraait op een nachtmerrie? Dan neem je best een reisverzekering, dé garantie op een droomreis zonder zorgen!