Op reis met de baby: vijf kindvriendelijke tips

Op reis met baby: vijf kindvriendelijke tips

Is je gezinnetje nog maar pas uitgebreid? En ben je van plan om met je kleine wonder een eerste reis te maken? Dan zit je hoofd waarschijnlijk vol vragen! En dat begrijpen we best: op reis gaan met een baby vraagt namelijk heel wat voorbereiding. Dankzij onze handige tips gaan jij en je baby een zorgeloze vakantie tegemoet.

Vermijd extreme temperaturen

Als je op vakantie gaat met je baby, dien je in de eerste plaats bestemmingen met een extreem klimaat te vermijden. Dat is namelijk niet goed voor jonge kinderen. Gelukkig ben je met een baby niet gebonden aan schoolvakanties. En het is nog goedkoper ook!

Informeer naar babycare mogelijkheden

Aangepaste babycare-faciliteiten mogen uiteraard niet ontbreken als je op reis gaat met je baby, zeker als die jonger is dan zes maanden. Is er bijvoorbeeld een babybedje? Zijn er babystoeltjes aanwezig? Door je op voorhand te informeren, voorkom je onaangename verrassingen.

Op reis met baby: vijf kindvriendelijke tipsMet het vliegtuig

Wordt het een vliegtuigreis? Of trek je er met de wagen op uit? Als je met het vliegtuig reist, doe je er goed aan om nachtvluchten te vermijden. Mocht je baby last hebben van krampjes of opkomende tandjes, dan stoor je in ieder geval geen slapende reizigers. Meer nog: je raakt misschien zelf geërgerd en dat heeft dan weer zijn weerslag op het gemoed van je baby.

Zorg er natuurlijk ook voor dat je een fopspeen bij de hand hebt en dat je, mocht je (vrouw) borstvoeding geven, je baby een keertje extra voeding geeft nog voor de vlucht.

Met de wagen

Als je met de wagen op reis gaat, zorg dan in de eerste plaats voor een comfortabel zitje. Onthou ook dat je baby niet graag uren stil zit, probeer dus elke twee uur een kleine stop te maken om een beetje te bewegen. Je zal merken: even samen spelen met je baby op een picknickdeken doet wonderen. Reis je ’s nachts? Voorzie dan uiteraard ook een dekentje en een babykussen.

Je baby-reiskoffer

Met een baby op reis gaan vergt heel wat extra bagage. Je hebt natuurlijk veel babykleertjes nodig (voor alle omstandigheden!), maar ook luiers, vochtige doekjes, flesjes, slabbetjes, verzorgingsproducten, bedlinnen, een wandelwagen, (aangepaste) speeltjes en de favoriete knuffel van je baby mogen niet ontbreken. Verder zijn ook de reisdocumenten van je baby (identiteitskaart, vaccinatiekaart, gezondheidsboekje…) onontbeerlijk en ook het vertrouwde eten van je baby neem je best mee. En last but not least: een aangepaste reisapotheek!