elektrische auto

Op reis met je elektrische auto? Ontdek onze 7 tips

Frans

Vertrek je binnenkort op reis met je elektrische auto of plan je een lange rit? Met de juiste voorbereiding kun je op je beide oren slapen. Onze zeven tips helpen je alvast op weg.

1.    Plan je route langs laadpalen

Kijk op voorhand waar je (op tijd) de batterij kan opladen. Gelukkig stijgt het aantal snelladers langs autosnelwegen. Heb je een bereik van 300 kilometer, dan plan je het best een stop na 200 à 250 kilometer. Je batterij gaat langer mee als je tweemaal tot 80% oplaadt in plaats van één keer tot 100%.

Extra tip: ’s nachts is het minder druk aan de laadpalen.

2.    Controleer je laadpas

De meeste laadpassen hebben een goeie dekking in het buitenland. Controleer zeker of dat ook bij jou het geval is voor je de grens oversteekt.

3.    Vertrek met een volle accu

Dit is logisch, maar zorg dat de batterij van je elektrische auto 100% is opgeladen voor je vertrekt. Zo ben je zeker van een vlotte start.

4.    Neem alle kabels van je elektrische auto mee

Neem niet alleen de kabel mee om je elektrische wagen te koppelen aan de laadpaal, maar ook je laadkabel voor het gewone stopcontact. Je weet nooit dat die van pas komt!

5.    Kies een accommodatie met laadpaal

Boek een accommodatie met oplaadpunt (in de buurt) en laat de uitbaters weten dat je met de elektrische wagen komt. Misschien kunnen ze de laadpaal alvast voor je reserveren bij aankomst.

6.    Let op je rijstijl

Zet je cruise control aan voor een gematigde, constante snelheid. Zo spaar je je batterij. Denk er ook aan dat je airco en verwarming veel energie verbruiken, dus schakel ze uit als het kan. Lees zeker onze tips om de actieradius van je elektrische auto te vergroten.

7.    Vergeet je verzekering voor je elektrische auto niet

Last but not least: heb je de juiste reis- én autoverzekering afgesloten? Bij Allianz stel je zelf je verzekering samen in een-twee-drie. Veel plezier op reis!

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.