Verrassende reisbestemming: op roadtrip door Albanië

Frans

Wil je deze zomer graag op reis, maar weet je niet helemaal waarnaartoe? Wat dacht je van een roadtrip door Albanië? Albanië mag dan geen voor de hand liggende bestemming zijn, het is zeker de moeite waard! Trek met de wagen langs interessante steden en prachtige stranden en verbaas jezelf over de rijke geschiedenis van het mysterieuze land. Wij vertellen je welke plekken je zeker moet gezien hebben! 

Tirana: een interessante hoofdstad 

Tirana is de hoofdstad van Albanië en is dus zeker een bezoekje waard. Het is een erg levendige en hippe stad met een rijke cultuur. Het Skanderbergplein is het centrale punt van de stad en wordt omringd door prachtige gebouwen. Ook het Historical National Museum grenst aan dit plein en is een echte aanrader. Andere bezienswaardigheden in Tirana zijn de Et’hem Bey-moskee en het Bunk’Art museum. 

Prachtige stranden aan de Albanese kust in Himarë 

Albanië ligt aan de Ionische Zee en heeft dus een uitgebreide kuststreek. Hoewel sommige delen daarvan enorm toeristisch zijn – denk: strandbars met luide muziek en overpriced restaurants met matig eten – zijn er ook een paar authentieke pareltjes te ontdekken. Himarë is een van die pareltjes met kleine strandjes tussen de rotsen waar je volledig tot rust kunt komen. Himarë heeft trouwens heel wat Griekse inwoners, waardoor je er de lekkerste Griekse specialiteiten kunt verorberen. 

Rijke geschiedenis in Berat en Gjirokastër 

Berat is een prachtige stad met een rijke geschiedenis die tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. Laat je verbazen door de mooie Ottomaanse architectuur en de huisjes met witte daken en een overvloed aan ramen – de stad heeft niet voor niets de bijnaam ‘De stad met de duizend ramen’. Een andere stad die eveneens tot het UNESCO-werelderfgoed behoort is Gjirokastër. Ook hier zijn de invloeden van het Ottomaanse verleden duidelijk merkbaar. Toch ziet Gjirokastër er anders uit dan Berat, waardoor je gerust beide stadjes kunt bezoeken! 

Wil je helemaal voorbereid zijn op je roadtrip? Vergeet dan zeker niet om een reisverzekering af te sluiten, zodat je helemaal zorgeloos op reis kunt!