shortski

Op shortski in 2018? Tips voor een toptrip

Frans

Plan je een shortski in 2018? Gelijk heb je! Niets fijner dan op je skilatten of snowboard een bergtop afsjezen in een prachtig, sneeuwwit landschap. Het liefst met de zon op je snoet, natuurlijk. Waar, wanneer, hoe en waarom? Tips voor shortski-newbies én shortski-fanaten.

Waar op shortski in 2018?

Wie geen zin heeft in een vliegtuigreis, boekt een shortski dicht bij huis. Kies in dat geval een skioord uit dat met de wagen bereikbaar is en waar je bijgevolg op enkele uren tijd kunt geraken. Oostenrijk staat bekend voor z’n gezellige skidorpjes en wordt niet voor niets hét skiland bij uitstek genoemd. Ski en schnaps: wat wil een mens nog meer tijdens zijn shortski? Maar wist je dat skiën nóg dichter bij huis kan?

Shortski 2018: hou rekening met de schoolvakanties

Wil je zonder stress op de latten staan, dan vermijd je maar beter de drukke periodes. Houd dus rekening met de schoolvakanties – en niet alleen die in ons land, maar ook die in het land waar je op shortski gaat. In Duitsland duurt de kerstvakantie bijvoorbeeld van 21 december 2017 tot 13 januari 2018, en houden ze ook van 5 maart tot 13 april vakantie. Een beetje research vooraf volstaat om jouw shortski-data slim vast te leggen.

Op shortski met het vliegtuig?

Met het vliegtuig reizen heeft alvast het voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over winterbanden en sneeuwkettingen. Dat kan dus een reden zijn om het vliegtuig richting shortski te nemen. Heel wat touroperators bieden pakkettrips aan, waarbij de rit van de luchthaven naar het skigebied inbegrepen is. Fans van ‘slow travel’ kunnen natuurlijk ook kiezen voor de trein of de slaapbus – al houdt dat meestal wel in dat je minder skitijd overhoudt …