Op skivakantie in Duitsland? Hier moet je naartoe!

Om fijn te skiën met het hele gezin hoef je niet per se naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië te trekken. Ook Duitsland heeft aardig wat interessante skigebieden. Trek jij deze winter ook op skivakantie naar Duitsland? Wij zetten enkele populaire skioorden op een rijtje.

Skivakantie in Duitsland

Duitse skigebieden: twee regio’s

Grosso modo situeren de Duitse skigebieden zich vooral in twee regio’s. Je hebt skigebieden in het Sauerland (een gebied in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen) en skigebieden in Zuid-Duitsland. Doordat de Sauerland-gebieden lager gelegen zijn, zijn ze ook iets minder sneeuwzeker. Maar ze zijn wel lekker dichtbij België gelegen en daardoor ideaal voor een last-minute weekendtripje richting sneeuw!

Trek je daarentegen richting de hoger gelegen skigebieden in Zuid-Duitsland, dan heb je meer kans op sneeuw.

Topgebieden voor een skivakantie in Duitsland

Skivakantie in DuitslandBier en braadworst vind je er overal, en de Duitse gemütlichkeit krijg je er zowaar gratis bij. Deze Duitse wintersportgebieden zijn beslist het ontdekken waard:

  • In Winterberg werd de afgelopen jaren geïnvesteerd in moderne skiliften en zelfs kunstsneeuw, waardoor het een nóg aantrekkelijker bestemming werd voor wie liefst niet té ver weg op skivakantie gaat.
  • Oberstdorf, gelegen in het zuidwesten van de deelstaat Beieren, is een van Duitslands meest populaire skioorden. Zowel recreanten als gevorderden vinden zeker hun gading op een van de skipistes die niet moeten onderdoen voor hun Oostenrijkse tegenhangers.
  • Eveneens in Beieren vind je Reit im Winkl, een dorpje dat skiërs aantrekt die houden van een gemoedelijke, nostalgische sfeer.
  • Wie zich liever laat overrompelen door een ware wintersportsfeer, trekt het best naar Garmisch-Partenkirchen – bekend van het schansspringen en mede daardoor wellicht hét bekendste wintersportgebied van Duitsland.

Ben je eerder te vinden voor pizza, pasta en la dolce vita? Die sfeer kun je opsnuiven in deze Italiaanse skigebieden. En luxebeestjes voelen zich vast als een rendier in de sneeuw in een van deze mondaine skioorden.