vakantie limburg

Op vakantie in Limburg: 3 tips voor een geweldige staycation

Frans

Kies je deze zomer voor een vakantie in eigen land en ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor je staycation? Kom dan proeven van alles wat Limburg je te bieden heeft.

Zoek het niet ver, op vakantie in Limburg

Een culturele activiteit, een gastronomisch hoogstandje of prachtige natuur: je moet het soms niet ver zoeken. Limburg zit vol verrassingen en is het ontdekken waard.

Tip 1: pluk blauwe bessen in Beringen

Je eigen fruit plukken om het daarna op te eten: het klinkt idyllisch. In de Blueberry Fields in Beringen kan het. Ben je nog op zoek naar een leuk dagactiviteit voor jong en oud midden in de natuur? Daal dan een dagje af naar Noord-Limburg voor deze unieke ervaring. Pluk je eigen blauwe bessen en geniet achteraf van een heerlijke maaltijd met de zoete besjes als hoofdingrediënt. Smakelijk! Wandel daarna de blueberry pancakes er weer af in het natuurgebied de Vallei van de Zwarte Beek, het leefgebied van reeën, everzwijnen en de wolf.

Tip 2: snuif de cultuur op in Tongeren

Tongeren is de oudste stad van België en die titel verklapt dat de plek heel wat te bieden heeft. Vooral de cultuurliefhebber zal zich in Tongeren thuis voelen. Maak een wandeling langs de overblijfselen van de Romeinse omwalling of ontdek het oude stadscentrum en Begijnhof. Ook het Gallo-Romeins Museum, dat bekroond werd met allerhande Europese prijzen, is het bezoeken waard. Verdwaal in een van de interessante permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Zomertip: in augustus staat Tongeren volledig in teken van het cultuurfestival MoMeNT.

Tip 3: wandel in nationaal park Terhills

Trek je wandelschoenen aan en waag je aan het nationaal park Terhills in Noord-Limburg. 26 jaar geleden deed de site nog dienst als steenkoolmijn, nu is het de thuis van een uitgebreide fauna en flora. Kies een van de vijf wandellussen en geniet van het mooiste panorama van Vlaanderen, uitdagende beklimmingen en het Limburgse mijnverleden.

Veilig op vakantie

Tijdens je roadtrip door eigen land blijft veiligheid belangrijk. Hou je daarom altijd aan de verkeersregels. Raak je betrokken bij een ongeval of heb je onderweg autopech, dan kun je rekenen op je verzekering.