auto vakantie voordelen nadelen

Op vakantie met de auto: de voor- en nadelen

Frans

Ben je van plan om een reisje te boeken, maar weet je nog niet helemaal hoe je juist op je bestemming wilt raken? Hoewel de meest voor de hand liggende keuze misschien het vliegtuig is, kun je ook met de auto op vakantie vertrekken. Wij sommen de voor- en nadelen van een autovakantie hieronder even voor je op.

De voordelen van een autovakantie

Als je met de auto op reis gaat, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft geen rekening te houden met vluchturen en vertrekt gewoon wanneer het je uitkomt. Bovendien heb je ook op je bestemming meteen een vervoersmiddel ter beschikking om op ontdekking te gaan. Dit houdt ook in dat je zelf de controle hebt over je planning: geen vertragingen of geannuleerde vluchten die roet in het eten gooien. Tot slot hoef je je bagage nooit uit handen te geven. Je kunt dus nagenoeg alles meenemen wat je wilt en je hoeft niet bang te zijn dat je spullen verloren zullen gaan.

De nadelen van op vakantie gaan met de auto

Het grootste nadeel aan op reis gaan met de auto is misschien wel de langere reistijd. Je moet lang in de auto zitten, zelf de weg uitdokteren en je hoofd erbij houden. Als je lang in de auto zit, kan vermoeidheid – en niet te vergeten de passagier naast je of de kinderen op de achterbankje weleens parten beginnen spelen. Dat is – net als file – natuurlijk niet erg bevorderlijk voor de sfeer.

Zorg er dus voor dat je goed uitgerust bent, een leuke playlist hebt om schaamteloos mee te kwelen tijdens de rit en een goede verzekering afsluit die je behoedt voor onaangename verrassingen. Op die manier komt je autovakantie helemaal goed!