Auto's België

Parking bij de luchthaven in Zaventem: alle opties toegelicht

Ga je op reis met het vliegtuig? Dan is de kans groot dat je vertrekt vanuit de nationale luchthaven van Zaventem. Voor wie met de auto komt, is er gelukkig voldoende parking voorzien op enkele minuten van de vertrekhal. Want geef toe: je kunt zoveel geruster op reis vertrekken als je weet dat je auto veilig geparkeerd staat dicht bij de luchthaven. Een overzicht van de parkeermogelijkheden bij Brussels Airport.
12.000 parkeerplaatsen

Brussels Airport heeft een totale parkeercapaciteit van 12.000 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn doorlopend geopend, 24 uur op 24, alle dagen van de week. De overgrote meerderheid van de parkeerplaatsen bij Brussels Airport (10.800) bevindt zich op wandelafstand van de terminal. Voor langetermijnparkeren zijn er iets verderop nog bijkomende parkings.

Voor personen met een handicap zijn er op de meeste parkings bij de luchthaven een aantal voorbehouden plaatsen op vertrek- en aankomstniveau. Die kunnen enkel gebruikt worden door bestuurders met een gehandicaptenkaart.

15 minuten gratis parkeren

Word je opgehaald of komt iemand je afzetten aan de luchthaven in Zaventem? Dan is er goed nieuws: sinds kort kun je namelijk tot vijftien minuten gratis parkeren op de parkings P1, P2 en P3.  Dit zijn de parkings die het dichtst bij de vertrekhal liggen. Reserveren is niet nodig.

Je kunt op deze parkings ook langer parkeren, van een halfuur tot meerdere dagen. De tarieven hiervoor vind je op de site van Interparking. De luchthaven biedt daarnaast ook speciale parkeerdiensten aan zoals bewaakte parkings en een vip-service met optie carwash.

Afstandsparking met gratis shuttledienst

Zoek je een parking voor een langere periode? Dan ben je het best af met een van de afstandsparkings.

  • De openluchtparkings Discount Parking 1 & 2 bieden samen plaats aan 1.170 wagens. Elk kwartier rijdt er een gratis shuttlebus van en naar de terminal. Let op: deze parkeerplaatsen moet je vooraf online reserveren.
  • P4 Long Term is een andere openluchtparking op afstand. Deze biedt plaats aan 680 auto’s en beschikt ook over een gratis shuttledienst.
  • Ten slotte is er ook nog het Car Hotel dat een veilige en efficiënte parkeeroplossing biedt. Om de 15 minuten pendelt een shuttlebusje tussen deze parking, die zich aan de andere kant van het luchthavendomein bevindt, en de passagiersterminal.