regenkledij motor

Regenkledij voor op de motor: klaar voor de Belgische zomer!

Frans

Je weet hoe het gaat: als het in België enkele dagen prachtig weer is, kan je er – letterlijk! – donder op zeggen dat het op een gegeven moment helemaal omslaat. En vaak is dat nét wanneer het niet goed uitkomt. Bijvoorbeeld tijdens een motorrit, zonder regenkledij. Daarom is het belangrijk om je steeds op regenweer te voorzien. Lees onze tips voor regenkleding voor motorrijders!

Verschillende soorten regenkledij voor op de motor

Je kunt je op verschillende manieren beschermen tegen de regen. Regenkledij is gemaakt om over je motorkledij aan te trekken. Denk daaraan bij het passen! Er zijn eendelige en tweedelige pakken. Bij de regenpakken uit één stuk is het draagcomfort groter, al is het pak aantrekken vaak niet gemakkelijk. Bij een tweedelig pak kan in de opening tussen regenjas en -broek lekkage ontstaan, waardoor het water toch kan binnensijpelen. Gevolg? Nat en koud, voor de rest van je rit. Het grote voordeel van een pak in twee delen is dan weer dat je beide onderdelen apart kunt aandoen. Bij lichte miezerregen kan de regenbroek overbodig zijn en dan hoef je je ook niet in het pak te murwen.

Speciale regenkledij voor motorrijders

Regenkledij voor op de motor is gemaakt uit dikker materiaal. Je kleding moet immers tegen hoge snelheid en stevige wind bestand zijn. De meeste regenpakken hebben een speciale voering, die het makkelijker maakt om je pak over je motorkledij aan te trekken. Degelijke regenpakken hebben getapete naden, om ook daar waterdicht te zijn. Klittenband en stretchstof houden je kraag en onderarmen droog. Hou rekening met de compactheid van je regenkleding! Zo kan je het makkelijk meenemen, bijvoorbeeld in één van je koffers.

Ademend materiaal en reflectoren

Als je een pak uit ademend materiaal koopt, zul je merken dat het klimaat in je regenpak aangenaam blijft. Je wordt niet nat van de regen, maar ook niet van je eigen zweet. Helaas zijn het meestal ook de duurdere pakken. Hier moet je dus een afweging maken tussen gebruiksnut en comfort. Of je gaat op jacht tijdens de solden!

Kies ten slotte voor regenkledij met voldoende reflectoren. Als het regent, wordt het zicht in het verkeer beperkt. De zichtbaarheid van motorrijders is ook bij droog weer al een zwak punt. Zorg dus dat je opvalt, ook tijdens regenbuien! Lees misschien ook nog even onze tips voor veilig motorrijden.

Heb je het geknipte regenpak gevonden? Dan ben je misschien ook geïnteresseerd in onze motorverzekeringen op maat. Allianz heeft verschillende motorverzekeringen: of je nu enkel bij mooi weer rijdt of het avontuur opzoekt.