Reis annuleren: ben ik gedekt met mijn annulatieverzekering?

 

Wanneer u een grote reis boekt, is een annulatieverzekering altijd een goed idee. Deze verzekering zal u beschermen indien u onverwacht de reis moet annuleren bijvoorbeeld in geval van ziekte. Maar in welke situaties concreet bent u safe met een annulatieverzekering? Wij geven alvast een aantal voorbeeldscenario’s…

Reis annuleren in geval van ziekte, ongeval of overlijden

Het is uiteraard logisch dat u niet op reis kan vertrekken indien u zelf ziek wordt of een ongeval heeft vlak voor het vertrek. In dit geval kan u de reis annuleren en krijgt u hiervoor een compensatie. Wat u misschien niet wist is dat dit evenzeer geldt voor familieleden tot de 2de graad.

Specifiek betekent dit dat ook in geval van ziekte, overlijden of ongeval van uw kind, broer of zus, ouders, grootouders de annulatieverzekering de reis zal terugbetalen.

annulatieverzekering reis annuleren

In een professionele werkomgeving is het echter ook belangrijk dat u tijdens uw vakantie vervangen wordt. Indien uw professionele vervanging bestaat uit slechts één persoon en deze ziek wordt, een ongeval heeft of overlijdt, kan u evenzeer de reis annuleren en zal uw annulatieverzekering de reis terugbetalen.

Reisannulatie bij herexamens

Met de examens achter de rug is het voor vele studenten en scholieren bang uitkijken naar de resultaten. Voor de ouders is het soms ook nagelbijten aangezien reisplannen vaak al maanden eerder zijn vastgelegd.

Indien u een herexamen moet afleggen tijdens of binnen 31 dagen na de reis, kan u de reis annuleren indien uitstel van het herexamen onmogelijk is. Dit geldt uiteraard enkel wanneer de reis geboekt werd vooraleer de resultaten gekend zijn.

Overlijden van uw kat of hond

reis annuleren hond katWanneer uw kat of hond plots overlijdt binnen de 7 dagen voor vertrek is het logisch dat de vakantiestemming ver zoek is… Daarom is het ook in dit geval mogelijk de reis te annuleren met de annulatieverzekering.

Let wel op dat dit enkel geldt voor dieren die in goede conditie waren op het moment van de boeking van de reis, dit moet een dierenarts verklaren op het certificaat van overlijden.

> Bekijk het volledige dekkingsoverzicht van een annulatieverzekering

Multirisico: reis-,  bijstands- en annulatieverzekering in 1

Een annulatieverzekering kan u uit de nood helpen vóór u uw reis aanvangt. Maar wat als het noodlot tijdens uw vakantie toeslaat? Met een multirisicoverzekering geniet u van de meest complete bescherming vóór, tijdens en zelfs na uw reis. De perfecte combinatie van annulatie én reisbijstand!

Bereken hier zelf de prijs van uw reisverzekering online!