Reisbijstand in het buitenland: wat kan ik zelf doen voor een snelle afhandeling?

Een ongeluk is snel gebeurd en op reis is het nog belangrijker dat je alles snel kan regelen zodat je meteen terug van je vakantie kan genieten. Een reisbijstandsverzekering is hiervoor het ideale hulpmiddel. Je moet je geen zorgen maken over de facturen voor bijvoorbeeld medische hulp, de reisverzekering betaalt bijna alles terug. Een multirisico reisverzekering doet zelfs meer dan enkel medische kosten vergoeden, voor meer informatie verwijzen we graag naar het artikel over de dekking en limieten van een reisverzekering!

Reisbijstand nodig tijdens je vakantie?

Om de terugbetaling of andere tussenkomst zoals een verlenging van je vakantie vlot te laten verlopen, zijn er enkele dingen die je zelf kan meenemen op reis. Uiteraard is het telefoonnummer reisbijstandsverzekering reisbijstandvan je verzekeraar onontbeerlijk. Zo kan je in iedere situatie meteen de juiste informatie ontvangen!

Bij Allianz Global Assistance kan je steeds terecht op +32 2 529 76 70. Maak je geen zorgen over de telefoonkosten vanuit het buitenland, deze betalen we terug! Zodat je snel geholpen kan worden, schrijf je best even je polisnummer neer.

Om zeker te zijn dat het papierwerk volledig in orde is, kan je ook de formulieren voor schadegevallen meenemen. Deze zijn bij Allianz Global Assistance altijd online beschikbaar. Heb je ze toch niet bij? Maak je geen zorgen, contacteer ons en we regelen alles!

Pechverhelping in het buitenland

Ook tijdens een autovakantie is een goede reisverzekering geen overbodige luxe. Contacteer ons voor meer informatie over pechverhelping in het buitenland. We voorzien pechbijstand vanaf uw thuisadres met de mogelijkheid voor een vervangwagen om uw reis zonder onderbreking verder te zetten.

Wat houdt reisbijstand nu exact in?

Een goede reisverzekering komt tussenbeide voor bijna ieder probleem dat je kan tegenkomen op reis. Wij zijn dan ook van mening dat u zich nooit zorgen hoeft te maken op vakantie, dat is onze job! Voor enkele voorbeelden zoals medische repatriëring verwijzen we graag naar de ervaringen van onze klanten!