Travel Belgium

Rondreis Cuba: beleef Castro’s land van binnenuit

Een vakantie in Cuba is puur genieten. En dan hebben we het niet alleen over de rum en sigaren waar je nu ongetwijfeld aan denkt, maar ook over de vele prachtige koloniale gebouwen die Cuba rijk is, de tropische natuur, hagelwitte stranden, … Staat een rondreis door Cuba al lange tijd hoog op je verlanglijstje en is het binnenkort eindelijk zo ver? Dan heb je heel wat om naar uit te kijken!

Rondreizen in Cuba: een land vol bijzondere bezienswaardigheden

Cuba staat bol van cultuur. Zo bol dat je aan het einde van je reis met spijt in het hart weer naar huis zult keren, alleen maar omdat je lang niet alle bezienswaardigheden hebt kunnen bewonderen. Wat er zeker niet mag ontbreken op je rondreis door Cuba? Een bezoek aan het bruisende Havana, de hoofdstad, gevolgd door een rustig terrasje in Habana Vieja (Oud-Havana). De naam doet het al vermoeden, maar in Habana Vieja lijkt het alsof de tijd al een halve eeuw stilstaat. Amerikaanse sleeën recht uit de fifties rijden er dapper door de smalle keienstraatjes, terwijl op de achtergrond zwoele salsamuziek weerklinkt uit de authentieke cafeetjes.

Pik een festival mee tijdens je rondreis door Cuba

In Cuba is carnaval vieren tot een ware kunst verheven. Bezoek zeker Santiago de Cuba als je in juli naar Cuba reist, want op dat moment trakteert de stad haar bewoners en bezoekers maar liefst acht dagen lang op de meest uitbundige muzikale parades en straatoptredens.

Genieten van de Cubaanse natuur

Het Cubaanse landschap is al even veelzijdig als de Cubaanse cultuur. Cuba’s grootste gebergte, de Sierra Maestra, kijkt langs de zuidoostkust uit over uitgestrekte vlakten, citrusbomen en suikerrietplantages. In het westen bewondert de Sierra de los Organos de tabaksvelden van de Viñalesvallei, waar je de mooiste natuurwandelingen maakt. Even pauzeren? Uitrusten doe je op een van de vele hagelwitte zandstranden onder de schaduw van een rijzige palmboom.