Rondreis door Thailand: een avontuur om nooit te vergeten

Droom je van een indrukwekkende rondreis door Thailand? Zeker doen! Thailand is al jaren een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Verre Oosten. Elk jaar geven zo’n 100.000 Belgische toeristen hun ogen de kost in het ‘land van de glimlach’ – en ze keren zelden teleurgesteld weer naar huis. De parelwitte stranden, glasheldere zeeën, tropische jungles, bedrijvige grootsteden en pittoreske dorpjes lenen zich uitstekend voor een prachtige rondreis vol contrasten. Eén ding is zeker: achter elke bocht wacht je weer een nieuw stukje Thais paradijs.

Het boeddhisme als rode draad

Rondreis door ThailandThailand gaat prat op zijn boeddhistische cultuur:  dat zal je dan ook niet ontgaan. Magnifieke tempels en imposante boeddhabeelden luisteren je rondreis door Thailand op en vormen de ideale rode draad door je vakantie. Zeker een bezoekje waard zijn de reusachtige boeddhabeelden en sprookjesachtige lotusvijvers in Ayutthaya en Sukhotai, waar de tijd al duizenden jaren stil lijkt te staan.

Bezoek aan het bruisende Bangkok

Uiteraard hoort bij je rondreis door Thailand ook een uitgebreid bezoek aan het bruisende Bangkok. Vergaap je aan de wolkenkrabbers, authentieke wijkjes, kleurrijke markten, talloze tempels en de typisch Thaise verkeerschaos per ‘tuk-tuk’. Of omzeil de drukte met een watertaxi, en ontdek meteen de wirwar van ‘klongs’ vol paalwoningen. Nachtraven kunnen in het beruchte uitgaansleven  van Bangkok duiken  en overdag heerlijk nasoezen in een van de vele massagesalons.

Genieten van de Thaise natuur

Rondreis door Thailand

Ook natuurliefhebbers kunnen tijdens hun rondreis door Thailand naar hartenlust hun grenzen verleggen. Neem deel aan een trektocht door de Thaise bergen en maak kennis met de vriendelijke bergstammen of maak een avontuurlijke wandeling door de Thaise jungle. Zin in een frisse duik in de hemelsblauwe zee? Overal kun je duikcursussen volgen of andere watersporten beoefenen!

Heerlijk eten op z’n Thais

Honger gekregen van al dat rondreizen? Of ben je gewoon een foodie in hart en nieren? Dan hoor je vast graag dat eten in Thailand een cultuur op zich is. Overal vind je de verrukkelijkste restaurants en markten met rijen vol eetkraampjes, en op elke straathoek staat wel een gezellig eetstalletje dat ‘pad thai’ of ‘tom yam koeng’ serveert. De typisch Thaise groene en rode curryschotels zijn om duimen en vingers bij af te likken, maar ook ‘som tam’, een pittig slaatje van papaya, is een absolute aanrader voor wie op zijn rondreis door Thailand eens een echte Thaise delicatesse wil proeven.