Leef als local tijdens je rondreis: eet lokale lekkernijen vers van de markt of in een gezellig restaurant.

Rondreis gepland? Zo leef je als een local op vakantie

Frans

Zoveel mogelijk uit je rondreis halen, maar toch op je budget letten? Laat locals je de weg wijzen, want zij weten wat de moeite of waar je in een tourist trap loopt. Zo blijft je trip je zeker nog jaren bij. Wij geven je enkele tips om op reis te leven als een local.

1.    Neem het openbaar vervoer

Een eigen auto is handig, omdat je overal snel geraakt. Maar zo zit je ook in je eigen bubbel en blijf je vaak op platgetreden paden. Door het openbaar vervoer te nemen maak je meteen kennis met de lokale cultuur en bevolking. En soms is het gewoon een unieke belevenis, zoals bij een tuktuk.

2.    Eet lokaal of kook zelf

Laat die populaire fastfoodketens tijdens je rondreis maar even links liggen. In lokale restaurantjes leer je de lekkernijen van de regio kennen. Kook je liever zelf? Bezoek dan een markt en koop heerlijke verse streekproducten.

3.    Overnacht bij locals

Veel reizigers gaan voor het comfort en gemak van een internationale hotelketen. Daar is alles goed geregeld, maar dee kamers zijn vaak onpersoonlijk. Het loont dus de moeite om even wat verder te zoeken naar een gezellige bed-and-breakfast of klein hotel. Het liefst buiten het toeristische centrum, in een woonwijk waar het leven z’n gewone gangetje gaat. Mag jouw rondreis wat avontuurlijker zijn, dan kun je couchsurfen.

4.    Doe research

Een reisgids is handig om je trip uit te stippelen, maar vaak kom je zo op drukke plaatsen terecht. Zoek daarom online naar advies van locals, verborgen plekjes of minder toeristische activiteiten. Of nog beter: spreek lokale bewoners zelf aan voor enkele gouden tips.

Op rondreis met Allianz

Wat je ook verkiest, met een reisverzekering van Allianz vertrek je zonder zorgen op vakantie. Bereken je premie en sluit je verzekering eenvoudig online af.