Waarop moet je letten bij het boeken van een shortski?

Veel wintersportliefhebbers trekken er tijdens de wintermaanden op uit om van de sneeuw te genieten. Helaas heeft niet iedereen even veel tijd of budget om op vakantie te gaan. Wil je toch even je beentjes strekken op de skipiste? Dan is een shortski boeken dé oplossing. Natuurlijk moet je wel met een aantal zaken rekening houden.

Shortski boeken: let op je budget

Boek je een shortski? Dan hoef je niet zo veel geld uit te geven. Maar wist je dat je makkelijk nóg meer geld kunt uitsparen? Kies bijvoorbeeld een skigebied dat niet te ver gelegen is. Zo bespaar je op brandstof voor je auto. Om de kosten nog meer te drukken, kun je zelf koken. Wat is er leuker dan zelf pizza’s maken of gezellig ‘racletten’ met je reisgenoten? Boek geen hotel, maar huur een rustig gelegen appartement om drukte en hoge prijzen te vermijden.

shortski boeken budget

Hou rekening met vakanties en drukke periodes

Hou rekening met schoolvakanties, want in die periode is het drukker op de skipistes én op de wegen ernaartoe. Bovendien zul je tijdens die periode meer geld moeten neertellen. Vertrek niet op vrijdag of tijdens het weekend. Op die manier ben je files te slim af.

Vergelijk verschillende vervoersmiddelen

shortski skiuitrusting

Een vliegtuig mag dan een heel handig vervoermiddel zijn om snel op je bestemming te geraken, toch is het vaak ook de duurste optie. Een andere mogelijkheid is om met de wagen naar het desbetreffende skioord te reizen. De échte ‘cheapo’s’ die het onderste uit de (financiële) kan willen halen, die kiezen dan weer voor een georganiseerde busreis. Je moet ervan houden, maar goedkoop is het zeker.

Zorg voor het juiste skimateriaal

Misschien wel het belangrijkste punt als je op shortski vertrekt: de juiste skiuitrusting. Je hebt niet alleen ski’s of een snowboard nodig, ook aangepaste kledij is een must. Schaf dus zeker een skibril en -jas, handschoenen en thermisch ondergoed aan.