Skigebieden in Italië: proef van ‘la dolce vita’ in de winter

Italië is een vakantietopper in élk seizoen. Het land van de liefde, pasta en cappuccino’s heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Van gevarieerde skigebieden en luxueuze skioorden tot sneeuwzekerheid en topgastronomie. Zoek je een skigebied in Italië om de winter in stijl te beleven? Check dan snel onze toppers!Skigebieden Italië

Skioorden Italië: een aanrader!

De skigebieden in Italië zijn het neusje van de zalm voor sportieve levensgenieters en gezinnen. De meeste skioorden in Italië liggen in de Dolomieten: een uniek gebergte dat een plaatsje veroverde op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Italië is nog niet overrompeld door massatoerisme, waardoor er nauwelijks wachtrijen zijn.  Je geniet er sneeuwzekerheid, zélfs als de sneeuw het laat afweten. De meeste skigebieden in Italië zijn immers uitgerust met moderne sneeuwkanonnen. Bovendien ben je verzekerd van veel zonuren, en smul je na het skiën van de fantastische keuken.

Top-5 skigebieden Italië voor beginners en gevorderden

1.       Kronplatz

Kronplatz verzoent Italiaanse flair met Tiroolse charme. Je vindt er meer dan 100 kilometer prima geprepareerde pistes – van lichte hellingen voor beginners tot afdalingen voor waaghalzen. Er zijn talloze mogelijkheden om buiten de pistes te skiën, en ook snowboarders en freeriders komen er aan hun trekken.

2.       Arabba

Arabba is een rustig skioord in Italië. Dankzij de directe aansluiting met de Sella Ronda zijn er veel uitdagende pistes voor de gevorderde wintersporter. Het uitzicht op de rotspartijen is Skigebieden Italiëadembenemend. En ’s avonds geniet je in het dorp van culinaire hoogstandjes.

3.       Livigno

Livigno is een sneeuwrijk gebied met een zonnig klimaat. Het hooggelegen skigebied in Italië is charmant en gezinsvriendelijk, en tegelijk een hotspot voor snowboarders en freeriders. Bovendien is Livigno belastingvrij: een plus voor shoppers!

4.       Solda

Solda of Sulden ligt aan de voet van de hoogste berg van Zuid-Tirol, in een zijdal van de beroemde Stelvio. Het is een afwisselend skigebied met moderne infrastructuur: skiërs van alle niveaus vinden er hun gading. Solda is klein en  gastvrij, met een uitstekend gastronomisch aanbod.

5.       Seiser Alm

Seiser Alm combineert traditie en moderniteit. Dit skioord in Italië is perfect voor families, omdat er veel blauwe afdalingen zijn. Je hebt er ook imposante uitzichten op de Dolomieten. En in de omgeving van het dorp kun je eindeloos wandelen in de prachtige natuur.

Ga je met de auto op skivakantie? Bereid je dan goed voor op een veilige autovakantie!