Skiongeval? Gelukkig heb je een reisverzekering afgesloten

Je bent al volop aan het aftellen naar je volgende vakantie! Geweldig!

Op reis kunnen er jammer genoeg ook veel dingen misgaan. Een familielid dat thuis ziek wordt terwijl je rondreist in Azië, je portefeuille verliezen op de metro in Rome of een ongeval tijdens het skiën in de Oostenrijkse bergen. Om alle onvoorziene omstandigheden het hoofd te bieden, sluit je best een reisverzekering af. Zo hou je geen kater over aan je onfortuinlijke ongeval – financieel noch fysiek.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

In het buitenland sta je altijd in een zwakke positie bij tegenvallers zoals ziekte, diefstal of autopech. Je spreekt de taal niet, kunt er niet terugvallen op familie, vrienden of kennissen en krijgt er te maken met andere gewoonten en kleine of grote cultuurverschillen. In zo’n situaties is je reisverzekeraar jouw rots in de branding. En dan ziet die kleine meerkost bovenop het bedrag van je reis er ineens heel logisch en nuttig uit. Wedden dat je zelf ook al hebt gedacht: ‘Och, mij is nog nooit iets overkomen! Dat zal deze keer ook niet gebeuren.’

Reisbijstand, je eerste en laatste hulp bij ongevallen

Iedereen weet dat skiën risico’s inhoudt. Ervaren skiërs kunnen het reisbijstandsverzekeringniet laten om de zwarte piste te verkennen, beginnende skiërs overschatten zichzelf of glijden onhandig de berg af. In beide gevallen resulteert zo’n ski-experiment weleens in een gebroken arm, een verstuikte enkel of zwaardere letsels.

Bij een skiongeval is je reisverzekering als een geschenk uit de hemel. Zeker als je kiest voor een multirisicoverzekering die alle medische kosten dekt, van doktersbezoek over ziekenhuisopname tot repatriëring. Niet alleen is het een financiële geruststelling, ook op organisatorisch vlak is de reisbijstandsverzekering een betrouwbare partner. Eén telefoontje naar de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en alles wordt voor jou geregeld.

Welke reisbijstand en -verzekering past bij mij?

Een reisverzekering hoeft niet per se alle risico’s te dekken. Je kunt ook enkel bepaalde risico’s dekken. Enkel een annuleringsverzekering bijvoorbeeld. In dat geval dekt je verzekering enkel de kosten wanneer je door onvoorziene omstandigheden (zoals ziekte of een overlijden in je directe omgeving) niet op reis kunt vertrekken en je je reis dus noodgedwongen moet annuleren.

Twijfel je nog over welke reisverzekering voor jou de meest geschikte is? Bereken dan op voorhand de prijs en ontdek hoe goedkoop een reisverzekering kan zijn.