Travel Belgium

Een skivakantie boeken: waarmee rekening houden?

Elk jaar trekken honderdduizenden Belgen naar het buitenland voor een skivakantie. Door het enorme aanbod aan wintersportvakanties is het niet evident om een skireis te boeken die aan al je verwachtingen voldoet. Wij vertellen je waarmee je rekening moet houden om zorgeloos op skivakantie te gaan!

Wanneer op wintersport?

De populairste periodes voor een skivakantie zijn de voorjaars- en de kerstvakantie. Hou je van de zon én van sneeuwzekerheid? Dan biedt het voorjaar je de beste garanties, al is een witte kerst ook eerder regel dan uitzondering in de meeste skigebieden. Ben je niet afhankelijk van de schoolvakanties? Boek dan een wintersportvakantie in het laagseizoen: minder druk én voordeliger.

Waar op skivakantie?

Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk blijven de bestemmingen bij uitstek voor een skireis. Oostenrijk staat bekend om zijn sneeuwzekerheid, sfeer en prachtige skiroutes. En je vindt er een enorme keuze aan toeristische accommodatie. Zwitserland is iets minder toeristisch, met charmante bergdorpen en pure natuur. Je vindt er zowel kleine, authentieke skigebieden als gigantische skistations. In Frankrijk zijn de skigebieden over het algemeen groot en aaneengesloten, met veel accommodatie dicht bij de pistes.

Hoe naar je bestemming?

  • De auto is voor velen het favoriete vervoermiddel om op skivakantie te gaan. Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en hoeveel bagage je meeneemt. Hou er wel rekening mee dat je winterbanden en sneeuwkettingen nodig hebt. Ook files strooien soms roet in het eten. Houd dus rekening  met het moeilijke verkeer in de Alpen. Bovendien is de lange rit vermoeiend, zodat je niet meteen uitgerust op de latten staat.
  • Busreizen zijn comfortabel, veilig en voordelig, én je komt uitgerust op je bestemming toe. De rit duurt wel iets langer dan met de auto. Check vooraf hoeveel bagage je mag meenemen.
  • De trein is een milieuvriendelijk, comfortabel en snel alternatief. Je hebt geen last van files of slechte weersomstandigheden. Zorg wel voor een voordelige transfer van het station naar je eindbestemming.
  • Als je met het vliegtuig op skivakantie gaat, glijd je amper een paar uur na je vertrek al van de pistes. Maar er zijn ook addertjes: het vliegtuig is niet goedkoop en je betaalt vaak extra voor je bagage. Boek alleszins een wintersportvakantie in de buurt van het vliegveld.

3 tips om zorgeloos een skivakantie te boeken

  1. Boek je je skivakantie online? Zoek dan uit met wie je in zee gaat, en lees grondig de voorwaarden door.
  2. Zorg voor een goede wintersportverzekering die zoveel mogelijk onvoorziene uitgaven dekt.
  3. Profiteer van vroegboekkortingen om voordelig op wintersport te gaan. Ook met last-minutereizen kun je flink je voordeel doen, al is de keuze beperkter.