Op skivakantie met de bus: winterse gezelligheid ten top

fr

Ben je een fervente wintersporter? Dan sta je waarschijnlijk al te popelen om binnenkort weer de latten (of het snowboard) aan te binden. Skivakanties heb je in tal van formules. Je kunt kiezen voor een snelle shortski met vrienden, een weekje met de hele familie, … Kies je voor een skivakantie met de bus, dan weet je zeker dat de sfeer al meteen goed zal zitten.

skivakantie met bus

Stress: nee, voorpret: ja

Met de eigen auto naar een skigebied rijden schrikt heel wat mensen af. Niet alleen is het stresserend en erg vermoeiend, eenmaal in de bergen aangekomen is het ook niet volledig zonder risico. Niet iedereen is het namelijk gewend om gevaarlijke haarspeldbochten te nemen terwijl het sneeuwt (of op z’n minst vriest.) Je zou niet de eerste zijn die zich vloekend afvraagt hoe je die sneeuwkettingen ook alweer op je banden moet leggen.

Kies je voor een skivakantie met de bus, dan valt al die stress van je af en kun je volop genieten van de voorpret. Een ervaren chauffeur pikt je op en loodst je veilig tot aan je verblijfplaats. In principe hoef je nergens aan te denken en kun je rustig een dutje doen, een film kijken of … alvast enkele après-skihits inzetten.

De voor- en nadelen van een skivakantie met de bus

skivakantie met busNiet alleen verloopt een skireis met de bus veel meer ontspannen dan wanneer je zelf rijdt, het is ook nog eens erg gezellig. Zo’n trip kun je met een groep vrienden doen, maar ook in je eentje kan het erg leuk zijn. De kans is groot dat je al bij het opstappen met iemand aan de praat raakt en vriendschappen voor het leven sluit.

Toch heeft een skivakantie met de bus ook nadelen. Omdat een bus trager rijdt dan een wagen en verschillende tussenstops doet, ben je meestal wat langer onderweg. Bovendien kun je niet zelf je vertrekuur bepalen of een ommetje maken langs een pittoresk plekje dat je graag wil zien. Belangrijk is tot slot dat je je goed informeert over hoeveel bagage je precies mag meenemen.

Voel je het al kriebelen en wil je nú je skivakantie beginnen voorbereiden? Vergeet dan zeker niet om ook een goede reisverzekering af te sluiten.