Waarom iedereen een skiverzekering kan gebruiken

Als je op reis vertrekt, is er één ding dat je absoluut wilt thuislaten: pech. En hoe goed je ook bent voorbereid, tóch zijn er talloze omstandigheden die je niet zelf in de hand hebt. Van een ongeval of ziekte, tot diefstal of verloren bagage. Een goede skiverzekering of reisverzekering verzacht het leed van eventuele tegenslagen op jouw tocht.

Skiverzekering zet Murphy een hak

Als de wet van Murphy toeslaat, komt dat altijd ongelegen. Maar op vakantie is Murphy zo mogelijk nog vervelender. Want gewoontes, cultuur en wetgeving verschillen. En je kunt niet altijd terugvallen op je naasten en het thuisfront. Neem dus het zekere voor het onzekere: sluit een degelijke reisverzekering af als je op wintersport gaat!

Skiverzekering afsluiten

Reisbijstand en annuleringsverzekering

Een reisverzekering is geen overbodige luxe. Ja, je lidmaatschap bij een Belgisch ziekenfonds dekt de medische basiszorg in het buitenland. Maar een private reisbijstand gaat veel verder. Denk aan repatriëring, opsporings- en reddingskosten en eventueel een verlenging of verbetering van je verblijf. Met een annulatieverzekering ben je al gerust nog vóór je op reis vertrekt. Ze garandeert de terugbetaling van de annulerings- of wijzigingskosten in geval van uiteenlopende omstandigheden.

Reisverzekering dekt alle risico’s

Een ongeluk komt nooit alleen. Daarom bieden sommige reisverzekeringen bescherming tegen alles wat maar mis kan gaan voor en tijdens de vakantie, op je bestemming én thuis. Zo ontvang je met een multirisicoverzekering bijvoorbeeld een compensatie als je je reis om dringende redenen moet onderbreken en je gerepatrieerd wordt. Gaat iemand aan de haal met je ski’s of bagage? Dan wordt dat vergoed. Je krijgt ook familiale bijstand, vervanging van verloren reisdocumenten, en zelfs bijstand bij schade aan je eigen huis.

Autopech, ziekte, diefstal, … je kunt jezelf niet genoeg indekken tegen onheil. Een skiverzekering afsluiten als je op wintervakantie vertrekt, is simpelweg onontbeerlijk!