Travel Belgium

Sneeuwzekere skigebieden: de top-10!

Tenzij je uitsluitend voor de sfeer en de après-ski een wintersportvakantie boekt, staat sneeuwzekerheid bovenaan je verlanglijstje. Want zonder sneeuw start je skivakantie met een valse noot. Gelukkig bestaan er sneeuwzekere skigebieden: wintersportplaatsen waar het vaak en intensief sneeuwt. Wij goten er tien in een lijstje. Hou ze in gedachten als je een skivakantie boekt!

In de ban van de sneeuw

Alleen gletsjergebieden zijn per definitie sneeuwzeker. Toch zijn er ook andere plaatsen die altijd onder een flink pak sneeuw worden bedolven. Daarbij spelen de ligging en de hoogte een rol, al zijn er ook lage plekken die veel sneeuw vangen. Het ene gebied is nu eenmaal gevoeliger voor sneeuw dan het andere. Keerzijde: in sneeuwzekere gebieden schijnt de zon minder vaak. En ook die plaatsen kampen wel eens met weinig sneeuwval. Maar laten we het van de zonnige kant bekijken. Boek je een skivakantie in een van onderstaande skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië? Dan ski je (bijna) gegarandeerd van een witte piste!

Sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk

  1. Obergurgl-Hochgurgl: Tiroler-skigebied met een naam waarin je je verslikt, maar wél sneeuwzeker van november tot mei. Een adembenemend landschap met gletsjers en bergen van 3000 meter en meer.
  2. Damüls: klein, sfeervol, afwisselend skigebied waar gemiddeld 10 meter sneeuw per seizoen valt. Ook bekend als Schneeloch: een plek waar geografische elementen zorgen voor sneeuwrijkdom.
  3. Lech: sneeuwrijk gebied door de geografische ligging en de sneeuw die uit het noorden én het westen komt. Een tikje luxueus en tegelijk familiaal.

Sneeuwzekere skigebieden Frankrijk

  1. Espace Killy: populair en levendig skioord met de dorpen Tignes en Val d’Isère. Sneeuwzeker door de hoogte en de gletsjer La Grande Motte. Hét mekka van de wintersport voor skiërs en snowboarders.
  2. Les Arcs: groot en veelzijdig skigebied waar wintersporters van alle niveaus aan hun trekken komen. Omvat vier dorpen met in totaal meer dan vierhonderd kilometers piste, waaronder de langste zwarte pistes van Europa.
  3. Les Trois Vallées: omvat Les Menuires en Val-Thorens, met meer dan 600 kilometer aaneengesloten pistes. Ook befaamd om de uitstekende après-ski …

Sneeuwzekere skigebieden Zwitserland

  1. Zermatt: beroemd wintersportdorp met pistes die reiken tot 3820 meter! Het bergdorp aan de iconische Matterhorn bulkt van de prestigieuze hotels en winkels. Toch snuif je er nog een authentieke sfeer op.
  2. Saas-Fee: autovrije wintersportplaats aan de voet van het bergmassief Mischabel. Saas-Fee pakt uit met een imposante gletsjer (Feegletsjer) en de grootste ijsgrot van Europa.

Sneeuwzekere skigebieden Italië

  1. Arabba: zonnig én sneeuwzeker, ingeklemd tussen het Sellamassief en de Marmolada. Geliefd bij ervaren wintersporters voor de pittige pistes en de vele offpistemogelijkheden.
  2. Livigno: relatief nieuw skigebied, hoog in de Italiaanse Alpen. De gunstige ligging tussen twee hoge bergketens garandeert sneeuwzekerheid van november tot mei. In het bruisende dorpje shop je belastingvrij.