Travel Belgium

Is een speciale reisverzekering nodig voor andere continenten?

Ga je binnenkort op reis buiten Europa? Leuk! Natuurlijk zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee dient te houden. Westerse landen zoals de Verenigde Staten hebben een goede gezondheidszorg, maar die is erg duur en soms is een verzekering verplicht. Op exotische continenten zoals Afrika en Azië zijn er dan weer weinig ziekenhuizen van hoogstaand niveau te vinden. Een goede reisverzekering is aan te raden wanneer je in Europa reist en voor wie naar Afrika, Azië, Amerika, Rusland, … gaat is ze eigenlijk onmisbaar.

Reisverzekeringen: kies de geschikte formule

Een reisverzekering die reisbijstand biedt aan wie een verre reis maakt, is niet zo duur als je zou denken. Natuurlijk moet je wel de juiste formule kiezen. Die is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het doel van je reis en je bestemming. Bovendien is de goedkoopste reisverzekering zeker niet altijd de beste keuze. We zetten enkele belangrijke factoren op een rijtje waarmee je moet rekening houden wanneer je een reisverzekering wil onderschrijven.

  • Ga je alleen, als koppel of met vrienden op reis? Dan is de formule ‘vakantie’ geknipt voor jou. Je kiest zelf of je alleen reisbijstand wil of ook een bagage- en/of annulatieverzekering.
  • Voor wie als gezin reist, zijn er voordelige formules beschikbaar. Je verzekert jezelf en je kinderen tegen een interessant tarief, zodat je onbezorgd geniet van je familievakantie.

Reisverzekering Amerika, Afrika, Azië tegen de beste prijs

De prijs van je reisverzekering is afhankelijk van je leeftijd (alleen voor de tijdelijke), de duur van je reis, de opties die je kiest en natuurlijk ook de bestemming. Verdere bestemmingen zijn uiteraard iets duurder – je vliegticket is dat immers ook – maar een speciale verzekering afsluiten omdat je naar Amerika, Azië, Afrika, Australië, Rusland of een andere verre bestemming is niet nodig. Je dient enkel de juiste bestemming op te geven in onze tool om de prijs van je reisverzekering te berekenen.

Lange reis naar ander continent? Speciale reisverzekering is vereist

Maak je een wereldreis of ben je van plan om meer dan 90 dagen in het buitenland te verblijven? Dan heb je wel een speciale verzekering nodig. Wie een lange reis gaat maken, neemt dus het best even contact op met de reisverzekeringsverstrekker. Dankzij ons uitgebreide netwerk aan partners vinden we vervolgens voor jou de meest geschikte verzekering voor een lange reis.

Reisverzekering voor Amerika, Rusland, Afrika: opgepast voor risicogebieden

In principe kan je voor elk land ter wereld een reisverzekering afsluiten. Het maakt dus niet uit of je naar Amerika of Afrika reist, een reisverzekering is bijna altijd mogelijk. Toch is er één belangrijke uitzondering: voor reizen naar risico- en conflictgebieden kan je jezelf niet altijd laten verzekeren. Twijfel je of je bestemming veilig is? Controleer dan het reisadvies voor jouw bestemming op de website van Buitenlandse Zaken.