Een tent kopen voor het festivalseizoen: hierop moet je letten

Het festivalseizoen is van start gegaan. Samen met je vrienden, partner of familie genieten van het zomerweer en je favoriete artiesten… zalig! Maar er komt ook heel wat voorbereiding bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld een tent kopen. De verschillende modellen, formaten en kleuren van tenten maken de keuze er niet gemakkelijk op. Daarom zetten we enkele tips op een rijtje.

Festivaltent kopen

Welk type tent verkies je?

Wil je niet veel tijd verliezen tijdens het opzetten van je tent? Dan kies je het best voor een werptent. Zo’n tent zet je in een-twee-drie op, want je moet ze enkel uitgooien. De plooibare tentstokken zetten zichzelf namelijk in de positie van een opgezette tent. In enkele seconden staat de tent dus vanzelf recht. Daarna moet je nog enkel de haringen vastzetten in de grond, zodat je tent niet wegvliegt, en je tent is klaar voor gebruik. Het opvouwen van de tent duurt spijtig genoeg wel langer.

Daarnaast zijn ook de ‘gewone tenten’ in de vorm van iglo’s nog altijd populair en een ideale keuze. De opzet van de tent duurt misschien wat langer, maar laat dat je niet tegenhouden. Wil je een originelere versie? Dan is een tipi of piramide tent iets voor jou. Op die manier vind je je tent snel terug.

Kies voor een kwaliteitsvolle tent

Kies voor een kwaliteitsvolle tentJe moet vaak nog een eindje wandelen met je trekrugzak totdat je de camping bereikt. Kies daarom voor een lichte tent om het gewicht te beperken. Zorg er wel voor dat je een lichtgewicht koopt dat ook stevig is. Kies daarbij voor een model dat niet te veel plaats inneemt in je bagage. Let er ook op dat je voor een water- en winddichte tent kiest. Wakker worden omdat het binnenregent, is niet bepaald aangenaam.

De grootte van je tent

Bepaal voor je op zoek gaat naar een tent hoe groot hij moet zijn. Hoeveel mensen moeten er in de tent kunnen slapen? En wil je graag veel plaats of is een kleine, minder dure tent goed genoeg? Een festivaltent komt namelijk meestal niet echt proper terug mee naar huis. Daarom kies je het best niet voor een dure tent. Ga beter op zoek naar een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding.