voyager autrement

Tips om alternatief te reizen

fr

Wil je je volgende reis niet op platgetreden paden doorbrengen? Dan hebben wij goed nieuws! Het is makkelijker dan ooit om alternatief te reizen. Zowel voor de kampeerders als voor luxebeestjes zijn er tal van opties. Ga voor een optimaal vakantiegevoel zonder clichés, en eventueel een gunstig prijskaartje. 

Kanotrekking door zweden  

Sportieve en avontuurlijke types kunnen hun hart ophalen in Zweden. Omdat er zoveel meren en eilanden zijn, kun je er perfect met een kano van eiland tot eiland te trekken. Wildkamperen is toegestaan, dus neem gerust je eigen tent mee. Verder op het programma? Vis vangen, het noorderlicht spotten en zwemmen. 

Wildkamperen door heel Europa 

Als je wel houdt van kamperen maar niet van kano’s, dan kun je je tent ook meenemen naar Noorwegen, Ijsland, Finland, Schotland, Zwitserland of Frankrijk. Wildkamperen is er toegestaan, maar de specifieke regels zoek je het best per land op. En ongeacht de bestemming: toon respect voor de aanwezige natuur! 

Ruil je huis 

Heb je graag alle comfort van thuis, zonder je blauw te betalen? Registreer je dan op een website voor huizenruil of word housesitter. Zo ontdek je je bestemming op een heel andere manier en bezoek je plekjes waar geen enkele andere toerist komt. Probeer van huis te ruilen met mensen met een gelijkaardige gezinssituatie, zodat je zeker voldoende plaats hebt. Heb je eigenlijk geen heel huis nodig? Dan is couchsurfing iets voor jou. 

Alternatief onderweg 

Wat als de reis voor jou belangrijker is dan de bestemming? Dan is het misschien een idee om eens per vrachtschip te reizen. Of per trein. Dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn als je het slim aanpakt en je tijdig je reis begint te plannen. 

WWOOFing 

Wie het niet erg vindt om op reis de handen uit de mouwen te steken, kan aan WWOOFing doen. Wablief? WWOOFing staat voor ‘willing workers on organic farms’ en en houdt in dat je vier à zes uur per dag werkt in ruil voor kost en inwoon. WWOOFing is vooral in Nieuw-Zeeland erg populair.