Tripje in september: tips om stressloos op vakantie te vertrekken

De zomervakantie is juist voorbij. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer op vakantie kan gaan. Heb je in september nog een vakantie gepland? Of heb je al een vakantie geboekt tijdens de herfstvakantie? Dan zullen onderstaande tips je zeker helpen om stressvrij je vakantie in te zetten.

Stressloze vakantie

1. Stressloos op vakantie: laat je werk volledig los

Verlof nemen brengt altijd heel wat stress met zich mee. Je wil namelijk nog zoveel mogelijk werk afmaken voordat je vertrekt. Stel hierbij prioriteiten. Belangrijke taken doe je zelf, andere draag je over aan je collega’s. Zij moeten duidelijk op de hoogte zijn van de datum van je vertrek en welke taken en projecten hun verantwoordelijkheid worden. Stel daarnaast op tijd je out-of-office e-mail in. Je contactpersonen zijn op die manier op de hoogte van je afwezigheid. Laat bovendien je laptop thuis. Een vakantie dient om te ontspannen, niet om te werken! Blijf voor je vertrekt nog een dagje thuis om je vakantie zonder stress voor te bereiden.

2. Maak een to-do lijstje

Maka een to-do lijstje met de belangrijkste taken. Vink volbrachte taken aan zodat je lijst steeds korter wordt. Moet je bijvoorbeeld je paspoort nog in orde maken, je reisverzekering aanvragen of je vervoer naar de luchthaven regelen? Indien je met je kinderen op vakantie vertrekt, kan je spelletjes bedenken of klaarleggen om hen bezig te houden. Heb je alle nodige reismedicatie bij? Informeer ook op voorhand of handdoeken en beddengoed ter beschikking zijn. Dit overzicht helpt je onthouden wat er nog moet gebeuren en helpt je bij het opstellen van je planning.

Tip: trek je naar een verre of exotische bestemming? Vergeet dan zeker niet de nodige reisvaccinaties!

3. Maak je valies op voorhand

Stressloos op vakantieHeb je steeds het gevoel dat je iets vergeten bent? Dan mag een bagagechecklist ook zeker niet ontbreken. Zo heb je een overzicht van alle spullen die je nodig hebt. Check op voorhand ook zeker eens de richtlijnen voor bagageafmetingen op het vliegtuig! Zaken die je voor het vertrek niet nodig hebt, zoals een badpak, kan je al klaarleggen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan als je badpak plots nergens meer te bespeuren is. Je hebt bovendien minder kans om iets te vergeten wanneer je je valies op voorhand maakt.

Ben je toch echt iets vergeten? Geen paniek, ook op je bestemming hebben ze winkels waar je deze spullen kan aankopen. Je vakantie staat gelijk aan ontspannen en niets mag je hierbij tegenhouden!

> Lees onze tips om efficiënt je handbagage te maken!

4. Laat je huis controleren

Spoken vragen zoals “Heb ik mijn voordeur wel goed op slot gedaan?” steeds door je hoofd? Vraag dan op voorhand aan een familielid of een van je vrienden om eens langs je huis te passeren. Zorg ervoor dat deze persoon over je huissleutel beschikt. Een controle van je huis kan namelijk nooit kwaad. Je planten zullen je ook dankbaar zijn nadat ze water gekregen hebben. Ben je nog niet gerust, dan kan je ook vragen aan de politie om eens langs je woning te rijden en te controleren of er niets verdachts te bespeuren is.

> Vertrek met een gerust hart op reis dankzij deze tips voor inbraakpreventie tijdens de vakantie!

Deze tips gevolgd? Dan kan je stressloos op vakantie vertrekken. Het enige wat je nog te doen valt… is genieten!