Uw vakantie en reis plannen? 10 belangrijke tips

fr

Op tijd en stond op vakantie gaan om wat stoom af te blazen, daar hebben we toch allemaal wel eens nood aan. Hoewel de vakantiegedachte bij velen positieve gevoelens opwekt, kan het plannen van een reis of vakantie heel stresserend zijn. We geven daarom 10 belangrijke tips die je kunnen helpen bij het plannen van je vakantie.

Reis plannen tips

Reis plannen tip 1: Auto in orde brengen

Ga je met de auto op vakantie, dan moet je ervoor zorgen dat deze auto volledig in orde is. Ga voor het vertrek nog eens op technische controle. Hou bij je voorbereiding ook rekening met de regelgeving in de landen die je zal doorkruisen. Ga na of je bijvoorbeeld een alcoholtester, een gevarendriehoek of een fluorescerend hesje nodig hebt. In sommige landen is het ook verplicht om een autovignet te hebben.

Tip 2: Voldoende inenten

Niet alleen je auto moet in orde zijn, ook jijzelf moet medisch voorbereid zijn. Afhankelijk van het land en het klimaat waar je naartoe trekt, heb je bepaalde inentingen nodig. Neem zeker ook een minimum aan medicatie mee, moest je tijdens de vakantie ziek worden. Lees hier meer over medicijnen voor op reis.

Tip 3: Alle documenten bij?

Voor je op vakantie vertrekt, mag je niet vergeten alle documenten klaar te houden. De klassiekers hierbij zijn natuurlijk paspoort en eventueel vliegtickets. Maar denk ook aan de documenten van het hotel, de reisroute en de documenten van de reisverzekering. En belangrijker nog: wees op de hoogte van wat je reisverzekering allemaal dekt!

Tip 4: Vooraf je vakantiebudget bepalen

Geld is vaak het grote obstakel bij het plannen van een vakantie. Iedereen wil natuurlijk graag op een parelwit strand gaan liggen, maar hiervoor moet je vaak lang op voorhand plannen. Ook tijdens je vakantie plan je best je budget goed in. Plan welke excursies je kan doen, of je een auto kan huren. Hou ook rekening met een financiële tegenslag tijdens je vakantie.

Tip 5: Efficiënt inpakken

Je reis plannen, dat betekent ook koffers pakken. Ook dit kan heel vervelend zijn, aangezien je voortdurend worstelt met de vraag of je wel voldoende bij hebt. Om het risico op verlies of diefstal te minimaliseren, neem je beter niet meer mee dan je effectief nodig hebt. Reis je met het vliegtuig, hou dan rekening met het maximumgewicht van je bagage.

Tip 6: Afleiding voor de kinderen

Ook voor kinderen is de vakantie natuurlijk heel leuk, maar de lange reis is er vaak teveel aan. Of je nu reist met de auto of met het vliegtuig, neem afleiding voor de kinderen mee. Dan kan gaan over strips, reisspelletjes of speeltjes.

Afleiding voor de kinderen

Tip 7: Leer de lokale gebruiken kennen

Ga je elk jaar naar dezelfde bestemming, dan ken je allicht de omgeving. Maar ga je op reis naar een nieuwe bestemming, dan neem je best even de tijd om over de lokale taal en cultuur te lezen. Wat zijn de gebruiken op je vakantiebestemming? Rijdt men er rechts of links van de weg? Moet ik eventueel geld wisselen?

Tip 8: Plan je vakantie

Leer niet alleen de lokale gebruiken en regels kennen, maar ook de toeristische trekpleisters. Weet wat je kan bezoeken op je reisbestemming, zodat je zeker alles bezocht hebt voor je terug naar huis vertrekt. Ga je op citytrip, overloop dan op voorhand alle toeristische trekpleisters. Ga je op strandvakantie, vergewis je ervan of je ook op excursie kan gaan naar een historische site om de sleur te breken.

Tip 9: Opvang voor huisdieren?

Maar al te vaak blijven huisdieren hulpeloos achter wanneer families op vakantie vertrekken. Zorg voor een degelijke opvang voor hond of kat of boek een vakantie waar huisdieren ook welkom zijn.

Tip 10: Geniet van de vakantie

Jammer genoeg wordt er vaak nagelaten om op vakantie echt te genieten. Laat je werk achterwege en pas je bioritme aan. Bereid je ook voor op je vakantiegevoel. Werk niet door tot de avond voor je reis, maar leef je al een dag of twee op voorhand in. Begin uitgerust aan je vakantie, zeker wanneer je met de wagen vertrekt.

Schaam je er zeker niet voor om op vakantie uit te slapen, uitgebreid te ontbijten en om zalig niks te doen. Dolce far niente. Enkel dan hou je effectief iets over aan je vakantie!

En zorg ervoor dat je gerust op vakantie kan vertrekken dankzij een reisverzekering!

Nog tips nodig voor een budgetvriendelijke vakantie, klik dan zeker hier.