Overnachten op het water: een unieke accommodatie in België voor een onvergetelijke vakantie in eigen land.

Vakantie in eigen land: unieke accommodaties in België

Frans

De coronacrisis leerde ons dat een vakantie in eigen land even magisch, avontuurlijk en onvergetelijk kan zijn als een verre reis door Europa of naar een ander continent. Zeker als je verblijft in een unieke accommodatie. Ontdek snel welke originele slaapgelegenheden België te bieden heeft en verlaat de platgetreden paden.

Vakantie op het water

Een vakantiehuisje aan het water is ideaal voor wie zalig wil ontspannen én voor wie net houdt van actie — denk maar aan peddelsurfen, waterfietsen of jetskiën. Maar had je al eens gedacht aan een overnachting óp het water, om je vakantie dat tikkeltje meer te geven? Je kunt bijvoorbeeld een slaapboot of aqualodge huren. Of ga helemaal weg van de drukte: in Berlare kun je vlotjes kamperen op het Donkmeer.

Slapen in een privékasteel

Tijdens een vakantie in eigen land kun je heel wat nieuwe ervaringen opdoen en unieke dingen ontdekken. Huur bijvoorbeeld met de hele familie een privékasteel en waan je in je eigen sprookje! Vooral in de Ardennen vind je echte pareltjes, zoals Château de Goyet in Gesves (Namen). Als je het liever minder imposant aanpakt, is een hotelkamer in een kasteel waarschijnlijk meer jouw ding.

Overnachten in de natuur

Kamperen blijft populair, maar wij zien het graag grootser. Of beter: specialer. Want ’t is prachtig overnachten in tiny houses die midden in de natuur staan — in een weide, het bos of een boomgaard, bijvoorbeeld. Daarnaast vind je nog leuke logeermogelijkheden op buitengewone locaties, zoals glampingtenten, boomhutten en zelfs omgebouwde bussen en kranen! Wie zoekt, die vindt een uniek slaapplekje.

Reisverzekering: ook voor vakantie in eigen land

Of je nu dicht bij huis op reis gaat of verdere oorden opzoekt: een reisverzekering is altijd interessant. Bij Allianz vind je sowieso een formule op maat. Bekijk de mogelijkheden en stel jouw reisverzekering samen. Zo ben je gerust tijdens je vakantie in eigen land.