Zonvakantie in de herfst: ontdek de stranden van Kroatië

fr

Wil je deze herfst nog op een strand liggen zonder te klappertanden? Dan is een vakantie in Kroatië een heuse aanrader. Aan de Dalmatische kust vind je heel wat verleidelijke zand- en rotsstranden waar het nog zeker tot eind oktober goed toeven is. We zetten de állermooiste stranden even op een rijtje.

vakantie Kroatië

De Kroatische herfst

In Kroatië is de herfst eigenlijk meer een langgerekte nazomer. Het is er dan niet meer zo heet als in juli en augustus, maar de temperaturen blijven erg aangenaam. In Dalmatië kan het in deze periode overdag vaak tot 25 graden zijn. Met wat geluk kun je zelfs tot diep in oktober nog zwemmen in zee. Vind je het daarvoor nét iets te koud, dan kun je altijd nog genieten van het schitterende uitzicht of een deugddoende strandwandeling.

De mooiste stranden

Geen idee waar je het best naartoe trekt in de herfst? Deze Kroatische stranden zullen je in elk geval niet teleurstellen.

1. Spiaza, Susak

vakantie KroatiëSusak is een piepklein Kroatisch eiland dat bijna volledig uit zand bestaat. Je raakt er met de ferry vanuit Mali Lošinj, dat op zijn beurt al op enige afstand van het vasteland ligt. Dat Susak zo afgelegen is, draagt volgens sommigen enkel bij aan de aantrekkingskracht van het eiland. Het grootste strand, Spiaza, strekt zich als een majestueuze maansikkel uit rond het dorp. Even verderop vind je de Bok-baai, waar het vaak wat rustiger is.

2. Nin

Stel je jouw ideale strand voor als een strook zand zo ver het oog reikt? Dan moet Nin, op zo’n vijftien kilometer van Zadar, voor jou het ultieme paradijs zijn. Bonus: in het gebied achter het Kraljičina plaža vind je poelen met zwarte modder, een natuurlijke middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten.

3. Proizd, bij Korčula

Van een afstand lijkt Proizd met zijn dennenbomen en ‘macquis’ misschien niet zo spectaculair, maar vergis je niet. Het is een van de allermooiste plekken om te zonnebaden, al dan niet in zwemkledij. Zand vind je er echter niet: de drie stranden bij Proizd zijn eigenlijk hellende rotspartijen die steil de heldere zee induiken.

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Global Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!