Travel Belgium

Nieuwe vakantiebestemmingen: een bron van inspiratie!

Wil je op reis gaan deze zomer, maar heb je nog geen idee waarnaartoe? Dan geeft de vakantiebestemmingen top 10 van de Belgen je misschien inspiratie. We hebben het voor één keer niet over de vaste waarden zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Egypte, Turkije en Griekenland maar zetten enkele originele vakantiebestemmingen die vanuit België gemakkelijk te bereiken zijn op een rijtje.

Veelzijdig op vakantie in Kroatië

Kroatië is langzaam maar zeker een erg populaire vakantiebestemming aan het worden. Geen wonder ook, aangezien iedereen er zijn gading kan vinden. Relaxen aan het strand, het avontuur opzoeken, prachtige dorpjes verkennen … Kroatië is perfect geschikt voor verschillende types vakantiegangers. De stranden zijn schitterend, het nationale park Brioni is zeker een bezoekje waard en ook de meren van Plitvice zijn een aanrader. Of ga je liever op verkenning in de prachtige authentieke dorpjes?

Slovenië: een historisch paradijs

Slovenië is in sneltempo haar ietwat grauwe imago aan het verbeteren. Het prachtige land, aan de grens met Oostenrijk en Italië, is een waar paradijs met bruisende steden, een mondaine kuststrook en uiteraard ook bergen en wijngaarden. Wil je wandelen en de natuur ontdekken? Of draagt wellness je voorkeur weg? Het is allemaal perfect mogelijk in Slovenië, waar sportievelingen ook kunnen zeilen, surfen, waterskiën en fietsen. Ook kuieren langs de gezellige pleintjes, straatjes en terrasjes loont zeker de moeite.

Nieuwkomer Macedonië

Macedonië is een nieuwkomer in de vakantiebestemmingen top 10, maar heeft haar plaats dubbel en dik verdiend. Vooral natuurliefhebbers (die er mooie wandelingen kunnen maken) en sportievelingen (voor wie er heel wat mountainbikeroutes zijn) kunnen zich er uitleven. De vele bergen en meren die Macedonië rijk is, maken het land echt tot een lust voor het oog. Zeker het nationaal park Galicica en het klooster van Sint-Naun zijn een bezoekje waard.

Inspiratie opgedaan? Vergeet dan zeker niet je reisverzekering af te sluiten, voor een vakantie zonder zorgen.