Vakantiehuis in Frankrijk: chambre d’hôtes of huis met zwembad?

Proeven van cultuur of gastronomie. Een duik nemen in de geschiedenis of in een azuurblauw meer. Wandelen in de bergen of rondhangen op het strand. Flaneren op mondaine boulevards of rondstruinen in slaperig dorpen. In Frankrijk kan het allemaal. De vele zegeningen van het land maken van Frankrijk de vakantiebestemming bij uitstek. Aan goed logement ook geen gebrek: je kiest uit duizenden vakantiehuizen en chambres d’hôtes, om heel even te leven als God in Frankrijk

Verblijf in een gastenkamer

Vakantiewoning in FrankrijkEen chambre d’hôtes is het Franse equivalent van de gastenkamer of bed & breakfast. Je bent voor een of meer nachten te gast bij de eigenaar van de woning. Je logeert meestal in een kamer in het huis zelf. En ‘s ochtends krijg je een typisch Frans ontbijt geserveerd.

Het aanbod gastenkamers in Frankrijk is even immens als divers. Van een eenvoudige kamer met basiscomfort en (gedeeld) sanitair, tot de meest luxueuze kamers met uitgebreide faciliteiten en zelfs een spa of zwembad.

Huur een vakantiehuis in Frankrijk

Wil je liever een huis huren tijdens je vakantie in Frankrijk? Ook dan heb je volop keuze. Er zijn vakantiewoningen in alle regio’s en prijsklassen. Sommige kantoren verhuren uitsluitend vakantiehuizen in een bepaalde streek of met specifieke faciliteiten: zwembad, ligging aan zee, plaats voor groepen, honden toegelaten, … Andere (reis)organisaties bieden een zo divers mogelijk aanbod.

Vind de vakantiewoning die bij je past

Een handje hulp nodig om je ideale vakantiehuis in Frankrijk te vinden? Deze website geeft je een mooi overzicht van enkele tientallen belangrijke aanbieders. De beknopte inleiding per website helpt je op weg. En via de hyperlink ben je in een muisklik op de site van de aanbieder zelf.

Vakantiehuis in Frankrijk

Boek niet overhaast!

Vond je de vakantiewoning van je dromen? Hou dan deze tips in het achterhoofd voor je reserveert:

  • Bekijk niet alleen de foto’s van de aanbieder. Zoek je vakantiewoning en de omgeving op via Google Maps.
  • Stuur geen contant geld op. Betaal bij voorkeur met een kredietkaart of via een overschrijving.
  • Zoek naar recensies van de aanbieder. Of vraag de verhuurder naar referenties van vorige vakantiegangers.

Bonnes vacances!