Veilig op de fiets met deze originele accessoires

Veilig op de fiets met deze originele accessoires

Frans

De kans dat je tijdens de winter ‘s ochtends of ‘s avonds eens met je fiets door het donker moet, is groot. Daarom is het van groot belang dat je fietslichten goed werken en alle reflectoren aanwezig zijn. Maar ook extra lichtgevende of reflecterende accessoires zijn welkom. Zo zit je in de winter veilig op de fiets. Aangezien een fluohesje niet het allerhipste kledingstuk is, schotelen we je hier enkele originele alternatieven voor.

1.   Geen fan van fluohesjes? Draag een reflecterend harnas

Fluohesjes zijn top als het gaat om veiligheid in het verkeer, maar dit opvallende kledingstuk valt niet bij iedereen in de smaak. Gelukkig zijn er ook subtielere opties op de markt, zoals een reflecterend harnas. Zo’n vest bestaat uit enkele stroken fluoriserend materiaal, waardoor je mooie winterjas niet helemaal bedekt wordt. Tip: een reflecterend harnas ademt beter dan een fluohesje en is dus ook ideaal voor een looptraining in het donker.

2.   Veilig op de fiets dankzij spaakreflectoren

Je fiets bevat, verplicht, al heel wat reflectoren, maar gelukkig kun je nooit té veel reflectoren hebben. Spaakreflectoren, een soort rietjes die je over je spaken schuift, maken je fiets veiliger én leuker. Wanneer je fiets stilstaat lijken ze een beetje op een ster en als je wielen in beweging zijn zorgen ze voor een sfeervolle gloed. Een must-have voor fervente fietsers!

3.   Kids-proof: reflecterende veters

Voor kinderen is veiligheid op de fiets extra belangrijk, maar niet elk kind is even makkelijk te overtuigen om een fluohesje te dragen. Gelukkig zijn er tegenwoordig al heel wat coole, kindvriendelijke fluohesjes in toffe kleuren. En misschien krijg je je zoon of dochter wel zo ver om daarnaast ook reflecterende veters in zijn of haar schoenen te steken? Het proberen waard!

4.   Stickers voor meer veiligheid op de fiets

Stickeren: het blijft leuk, ook voor volwassenen! Koop een vel reflecterende stickers die je mooi vindt, van bloemen voor mama tot diertjes voor zoon- of dochterlief, en kleef ze op je fiets, helm, rugzak, fietstas, …

5.   Handig, zo’n fluorescerende hoes!

Fietsen in België staat vaak gelijk aan doorweekt op je bestemming aankomen. En dat kan weleens problematisch zijn als je kostbare spullen in je rugzak hebt zitten. De oplossing? Een waterdichte en, ja hoor, fluorescerende rugzakhoes. Zo hebben de auto’s je gezien en blijft je laptop in leven.

Wil je écht veilig op de fiets? Sluit dan een fietsverzekering af bij Allianz. Met de uitgebreide fietsverzekering ben je gedekt voor diefstal, schade en pechhulp.