Veilig rijden in de sneeuw: dat doe je zó

Frans

De temperaturen zakken en de kans op een hagelwit sneeuwtapijt wordt elke dag groter. Mooi is het zeker, maar rijden in de sneeuw is nooit een pretje. Het vereist namelijk de nodige aandacht. We vertellen je hoe je het in de winter veilig houdt op de baan.

1.    Een voorbereide wagen is er twee waard

Maak je auto volledig winterklaar. Check bijvoorbeeld of er nog voldoende vriesbestendige ruitenwisservloeistof in het reservoir zit en maak je lampen en ruiten ijsvrij. Daarnaast leg je het best je winterbanden op als de temperatuur tot onder 7 °C zakt. Bovendien is ook een correcte bandenspanning cruciaal. Bij koud weer daalt je bandenspanning. Hou dit dus zeker in de gaten en pas aan indien nodig. Zo rijd je niet enkel veiliger, maar ook spaarzamer.

2.    Leer de juiste remtechniek aan

Wist je dat je remafstand in de sneeuw vier keer langer is dan gewoonlijk? Verminder daarom je snelheid en laat meer afstand tussen jouw wagen en die voor je. Rem niet te bruusk, maar doe het zacht en beetje bij beetje.

Begin je te slippen? Probeer de wagen stabiel te houden. Rij je in een auto met voorwielaandrijving, verminder dan de snelheid om meer grip te krijgen. Een handige tip voor meer controle achter het stuur: focus op de richting die je wil uitgaan en kijk in geen geval naar obstakels.

3.    Blijf (vooral in de bochten) rustig

Wees extra voorzichtig als je een bocht neemt. Het is belangrijk dat je voor de bocht vertraagt en in de bocht een snelheid aanhoudt. Blijf vooral kalm en maak geen onverwachte manoeuvres.

Sluit een autoverzekering bij Allianz af

Een ongeval is zo gebeurd … Maar ook een lege accu of kapotte ruitenwissers zijn veelvoorkomende winterkwaaltjes. Speel deze winter op zeker en sluit een autoverzekering af bij Allianz. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een Allianz-makelaar in je buurt.