Vermijd medische kosten in het buitenland met een reisverzekering

Het grootste voordeel van een reisverzekering is de gemoedsrust die het biedt. Verlies je je bagage? Met de bagageverzekering wordt de schade terugbetaald. Moet je de reis last-minute afzeggen voor een belangrijke reden zoals het overlijden van een familielid? Daarvoor kan je een annulatieverzekering afsluiten. Het grootste risico in het buitenland zijn echter hoge medische kosten!

Amerika: het land van hoge medische kosten

In België genieten we van een grote luxe op vlak van zorgverlening. In andere landen is dit vaak echter niet het geval. In Amerika zijn er zelfs ziekenhuizen die je niet opnemen, tenzij voor levensbedreigende aandoeningen, als je geen verzekering kan voorleggen. Dit lijkt extreem, maar de kosten voor zelfs kleine behandelingen kunnen er zeer hoog oplopen.

Hoge medische kosten in het buitenland reisverzekering

Medische kosten in het buitenland volledig terugbetaald

Indien je een goede reisverzekering bezit, zijn medische kosten sowieso gedekt. Een uitzondering zijn aandoeningen die reeds voor het afsluiten van de reisverzekering aanwezig waren, deze worden niet gedekt tenzij je een speciale reisverzekering aangaat die dit wel voorziet.

Wij gaan echter nog een stapje verder en opteren voor een onbeperkte dekking van de medische kosten in het buitenland. Bij een multirisico reisverzekering dekken we bovendien een deel van de nabehandelingskosten in België.

Hoe werkt een medische reisverzekering in het buitenland?

Stel je hebt een ongeval of wordt ziek tijdens je vakantie, wat moet je dan doen? Je zoekt uiteraard eerst medische hulp, je gezondheid komt eerst. Probeer echter zo snel mogelijk ons te contacteren, dan kan ons medisch team je meteen ondersteunen.

Wij kunnen doorgaans de facturen rechtstreeks regelen met het ziekenhuis of de dokter zodat je zelf niets moet voorschieten. Als je toch een voorschot moet betalen voor de medische kosten, storten we dit uiteraard zo snel mogelijk terug.

Als je voor de behandeling terug moet keren naar België, dan regelen we de volledige repatriëring: de vluchten, vervoer van en naar het ziekenhuis en uiteraard de medische ondersteuning die hierbij nodig is.

Kortom wij regelen de betalingen en rompslomp zodat jij kan focussen op de gezondheid van je familie of vrienden. Mensen helpen, altijd, overal. Dat is wat we doen!