europese winterbestemmingen

Vier Europese winterbestemmingen die de moeite waard zijn

Frans

De coronamaatregelen lijken roet in het eten te gooien van reisjes deze zomer. Daarom stellen we onze hoop op de winter. Geen zin om te skiën en ook niet geneigd om een vliegtuig richting de zon te nemen? Geen zorgen, er zijn nog heel wat andere bestemmingen die niet per se om skiën of zonnekloppen draaien! We maakten een lijstje van vier prachtige Europese bestemmingen.

Bestemming 1: Boedapest in Hongarije

Boedapest is zowel in de zomer als in de winter de moeite waard. De prachtige architectuur, de brede Donau die tussen Buda en Pest stroomt, de badhuizen en… de taart! De Hongaarse hoofdstad heeft een rijk aanbod aan heerlijke zoetigheden zoals Dobostorte, kardinalis, … Proeven maar! Let wel: in de winter kan het flink koud worden, dus voorzie warme kledij! Op zoek naar een andere citytrip? In deze blog geven we nog enkele fijne winterse citytriptips!

Bestemming 2: de Canarische Eilanden die bij Spanje horen

Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife, Gran Canaria… De eilanden lenen zich allemaal tot prachtige wandelingen over zandheuvels, in ruwe vulkaanlandschappen of op het strand. Het hele jaar door kennen de Canarische eilanden een aangenaam weertje. Tenerife wordt niet voor niets het land van de eeuwige lente genoemd. Voor een actieve vakantie kun je ’s winters op deze eilanden terecht!

Bestemming 3: met de trein naar Straatsburg

Het moeten niet altijd verre bestemmingen zijn. Straatsburg, het hoofdkwartier van de Raad Van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, heeft heel wat te bieden. Geschiedenis, architectuur en de Franse keuken … . Klinkt dat niet als een perfecte combinatie? De gebouwen uit de middeleeuwen vormen een perfect decor voor fikse winterwandelingen en hartverwarmende koffietjes achteraf. Bovendien kun je met de trein naar dit charmante stadje, dus het is ook nog eens een ecologisch verantwoorde bestemming!

Bestemming 4: Perpignan in Zuid-Frankrijk

In de zomer starten heel wat bergtochten door de Pyreneeën vanuit Perpignan. In de winter is de streek rond het kleine stadje ideaal om te wandelen en te ontspannen dankzij de aangename temperaturen. Het wordt er vaak niet kouder dan tien graden Celsius en de zon schijnt er overdag nog heel wat uren. Daardoor is Perpignan ook een van de warmste steden van Europa. Verdwaal in de kleine straatjes of stippel een fikse wandeltocht uit aan de voet van de Pyreneeën. Er is voor ieder wat wils! Ga je met de auto? Lees dan zeker onze tips voor een autovakantie in de winter!

Zorg dat je ten alle tijd zonder zorgen kunt genieten. Met onze reisverzekeringen kun je op beide oren slapen.