Visum Turkije: dit zijn de regels

Een Turks visum kocht je tot vorig jaar simpelweg ter plaatse bij je aankomst in de. Dat is nu verleden tijd. Het e-visum deed zijn intrede in Turkije, en daar hou je maar beter rekening mee. Maar wees gerust: de spelregels zijn eenvoudig.

Online visum voor Turkije

Vanaf april 2014 veranderde de visumprocedure voor Turkije. Tot die tijd volstond het om, wanneer je aankwam in de luchthaven, je visum ter plaatse aan te kopen bij de douane. Die procedure werd vorig jaar herzien, en ingeruild voor een online procedure.

Overgangsperiode

Bij de implementatie van het nieuwe systeem was er een overgangsperiode, waarin je beide procedures kon volgen. Ofwel kocht je je visum nog steeds aan op de luchthaven, ofwel vroeg je het digitaal aan. Die overgangsperiode was van kracht tot eind oktober 2014 – het einde van het toeristische seizoen. Sindsdien is een visum aanvragen enkel nog mogelijk via de digitale weg.

Visum Turkije: de spelregels

visum turkijeIn niet meer dan 4 stappen is jouw e-visum voor Turkije een feit.

  1. Surf naar https://www.evisa.gov.tr/en/.
  2. Dien je visumaanvraag in. Vul je land in en geef aan met welk identiteitsbewijs je reist.
  3. Betaal met kredietkaart.
  4. Download je visum.

Handig om weten

De kleine lettertjes van je visum voor Turkije:

  • Het visum is 180 dagen geldig en je verblijf mag maximaal 90 dagen duren.
  • Neem voor de zekerheid ook een afgedrukte versie van je digitale visum mee: je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Uiteraard mag je nooit reizen zonder een geldig identiteitsbewijs. Zorg er dus voor dat je je eID of reispaspoort altijd op zak hebt, én dat het nog minstens 6 maanden geldig is.

Wil je tot in de puntjes voorbereid op vakantie vertrekken naar Turkije? Zorg dan naast je identiteitsdocumenten en visum ook voor een goede reisverzekering. Zo laat je werkelijk niets aan het toeval over en kun je zorgeloos relaxen op je zonovergoten Turkse bestemming.