Voor het eerst gaan skiën? Bereid je voor met deze 5 tips

Frans

Ga je voor het eerst skiën? Bereid je goed voor op je sneeuwavontuur, want je gaat geen luilekkervakantie tegemoet. Lees hier vijf tips voor beginners.

1.    Boek skilessen

De eerste keer op latten voelt waarschijnlijk onwennig aan. Zonder de juiste techniek kun je makkelijk vallen of (zware) blessures oplopen. Wil je liever niet te veel sukkelen? Boek op voorhand al lessen en laat je begeleiden door een ervaren skiër. Je kunt ook in België al eens oefenen in een indoor skihal.

2.    Ga voor groene en blauwe pistes

Laat de zwarte en rode pistes nog even links liggen — die zijn te zwaar en technisch voor beginners. Tijdens je eerste skireis trek je het best de groene en blauwe kaart. Kijk voor je boekt zeker of er genoeg makkelijke pistes in de buurt zijn.

3.    Plan een extra training in

Skiën is meer dan gewoon naar beneden glijden. Onderschat deze fysiek zware sport niet en stoom je klaar voor de (vaak intensieve) lessen. Zo verklein je de kans op blessures en stramme spieren.

4.    Denk na over je kledij

Een skihelm, een skibril en warme kledij vormen de basis van een veilige skivakantie. Vergeet je thermische ondergoed, dikke sokken en handschoenen niet! Het zou zonde zijn dat je humeur net als de temperatuur onder nul zakt omdat je het kou hebt.

Als beginner huur je het best de rest van het materiaal: ski’s, schoenen en stokken. Laat bij je boeking al even weten wat je nodig hebt — zo ben je zeker dat alles voorradig is. Eventueel kun je zelf nog knie- en polsbeschermers meenemen.

5.    Ga verzekerd skiën

Sneeuwpret zonder zorgen, daar gaan wij voor! Op latten is een ongeluk snel gebeurd. Of wat als er te weinig sneeuw ligt om te skiën? Sluit een Allianz-reisverzekering af (mét skigarantie) voor jouw wintervakantie. Ga je met de auto? Dan is een autoverzekering met pechverhelping in het buitenland geen overbodige luxe.