Waarom de goedkoopste reisverzekering niet altijd de beste is

goedkoopste reisverzekeringWie een reisverzekering wil afsluiten, heeft keuze uit een groot aanbod. Elke reisverzekeraar vult de zogeheten basisdekking anders in, wat leidt tot erg uiteenlopende premies. Uiteraard ben je op het eerste gezicht geneigd om voor de goedkoopste reisverzekering te kiezen, maar dat is niet altijd de beste optie. Lees hier waarom.

Hoe goedkoper de reisverzekering, hoe meer eigen risico

Een reisverzekering afsluiten is vandaag heel eenvoudig. Op het internet vind je verschillende aanbiedingen die je een optimale dekking beloven tegen lage prijzen. Het klinkt veelbelovend, maar in de praktijk kom je met de goedkoopste reisverzekeringen vaak voor onaangename verrassingen te staan.

De hoogte van de premie wordt voor een groot deel bepaald door het eigen risico of het deel van de schade dat voor eigen rekening blijft. Met andere woorden: hoe goedkoper de reisverzekering, hoe groter de kans dat je voor bepaalde kosten zelf zal moeten opdraaien (bv. medische repatriëring die niet mee in de polis zit inbegrepen). Vermijd dus dat je een kat in een zak koopt en lees alle voorwaarden vóór je de reisverzekering afsluit.

Goedkoopste reisverzekeringen: lager maximumbedrag van de schadevergoeding

Naast de dekking heeft ook het maximumbedrag van de schadevergoeding een invloed op de premie die je betaalt. In geval van schade zal de verzekeraar vaak slechts een maximumbedrag terugbetalen. Als je voor de goedkoopste reisverzekering kiest, zal dit maximumbedrag aan de lage kant zijn. Tip: ook hier kan je veel onheil voorkomen door de algemene voorwaarden te lezen waarin het maximumbedrag altijd vermeld staat.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Kortlopende reisverzekeringen zijn een stuk goedkoper dan doorlopende reisverzekeringen. Dat komt omdat je bij kortlopende reisverzekeringen alleen gedekt bent voor de duur van de vakantie: van vertrek tot terugreis. Perfect voor wie een korte periode op reis gaat. Heb je echter meerdere vakanties gepland of wil je het hele jaar gedekt zijn? Dan heb je meer baat bij een doorlopende reisverzekering die iets duurder is in aankoop, maar die je het hele jaar gemoedsrust geeft. Houd er ook rekening mee dat in de meeste gevallen telkens een nieuwe polis moet opgestart worden, indien je meerdere kortlopende reisverzekeringen afsluit. En logischerwijze brengt dat ook de nodige administratieve kosten met zich mee…

Tip: verschillende reisverzekeringen vergelijken is de boodschap. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.