Waarom een wellnessvakantie goed is voor het hele gezin

Een wellnessvakantie staat helemaal in het teken van ontspannen en gaat niet zelden gepaard met yogalessen, saunabezoeken, schoonheidsbehandelingen of andere ‘trage’ activiteiten die lichaam en geest tot rust brengen. Niets om de kinderen mee naartoe te nemen, denk je? Fout: een wellnessvakantie kan ook met het hele gezin. Meer nog, ook je kinderen zullen zich volop amuseren. Niets dan voordelen dus!

 

 

Waarom een wellnessvakantie?

In deze hectische tijden snakken de meeste mensen (en zeker tweeverdieners met kinderen) naar rust en onthaasting. Even weg zijn van alle mails, Facebookposts en to-dolijstjes? Dat kan vaak alleen maar door letterlijk weg te zijn van huis. Ziedaar de aantrekkingskracht van de wellnessvakantie: tot rust komen in een inspirerende of zelfs paradijselijke omgeving, wie tekent daar nou níét meteen voor?

Wellnessvakantie: ook met kinderen

Wellnessvakantie met de kinderen

Als je de bestemming slim uitkiest, is een wellnessvakantie met je kinderen erbij perfect haalbaar. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er ter plaatse voldoende kindgerichte activiteiten zijn, zodat jij er zeker van bent dat je kroost zich zorgeloos amuseert terwijl je geniet van een saunassessie of hotstonemassage.

Kies daarom voor een hotel of resort dat zijn kindvriendelijkheid expliciet vermeldt op de website
en in de brochure. Zijn er activiteiten voor kinderen? Hoe lang duren die? Staat er een limiet op het aantal deelnemers? Worden de activiteiten begeleid door pedagogisch geschoolde animatoren? Zijn de sportlessen onderverdeeld in leeftijdscategorieën? Ga kritisch door het aanbod en beslis daarna of je het de moeite waard vindt.

Verschillende activiteiten voor kinderen

Een goede graadmeter voor het niveau van kindvriendelijkheid van een hotel of resort, is de aard van de activiteiten die er voor kinderen georganiseerd worden. Hoe creatiever die ingevuld worden, hoe groter de kans dat je kinderen in goede handen terechtkomen. Liever een piratenzwemles dan de zoveelste (saaie) tekenklas. In sommige hotels kunnen je kinderen zelfs leren vliegeren, waterskiën, snorkelen of deejayen. (Al riskeer je in het laatste geval wel dat er bij thuiskomst gesmeekt wordt om een draaitafel met bijpassende hoofdtelefoon en (liefst luide) speakers … )