reizen met de mobilhome

Waarom is reizen met de mobilhome zo populair?

Frans

Op reis gaan en de hele week in de regen zitten? Mobilhome-eigenaars weten wel beter! Reizen met de mobilhome is allang niet meer alleen aan de oudere generatie besteed. Ook jonge koppels gaan volop met de camper op avontuur. Maar waarom leeft reizen met de mobilhome de laatste tijd zo op? Hier volgen enkele onweerstaanbare argumenten.

Reizen met de mobilhome = maximale vrijheid

Gaan en staan waar je maar wil: is dat niet het summum van zorgeloos reizen? Een mobilhome biedt je een vrijheid waar andere manieren van reizen niet tegen kunnen opboksen. Je hoeft bijvoorbeeld geen nauwgezette reisplanning te maken. Is het leuk op een bepaalde plek? Dan blijf je gewoon wat langer! Door te reizen met de mobilhome geniet je van de vrijheid van kamperen, zonder telkens je tent opnieuw te hoeven opzetten en afbreken. Oh, en je profiteert natuurlijk ook van ietsje meer luxe.

Een mobilhome of camper kopen of huren?

Geen onbelangrijk detail: een mobilhome is niet goedkoop. Campers variëren erg in prijs. Zo heb je nieuwe exemplaren van €40.000, maar evengoed van €160.000. Je kunt natuurlijk ook een tweedehands mobilhome aanschaffen. Die scoor je al voor zo’n €20.000. Niet aan jou besteed? Dan kun je nog altijd een mobilhome huren. Er bestaan verschillende websites waarop campereigenaars hun kampeerwagen ter beschikking stellen als ze hem zelf niet gebruiken. Er is dus voor ieder wat wils!

Het ideale vervoersmiddel in coronatijden

Als zelfs Marc van Ranst het zegt, dan moet het wel waar zijn: de mobilhome is het geknipte vervoersmiddel voor tijdens een pandemie. Aangezien een mobilhome volledig zelfvoorzienend is, inclusief badkamer, keuken en leefruimte, kun je makkelijk de hele reis in je eigen bubbel blijven. Bovendien hoef je niet met een mondmasker op het vliegtuig te stappen en kun je drukke hotels vermijden.

Vergeet je camperverzekering niet!

Goed nieuws voor wie graag zonder zorgen reist: je kunt bij Allianz een camperverzekering op maat afsluiten. De premie die je betaalt, is afhankelijk van de schadevrije jaren, de leeftijd van je camper, eventuele aanvullende dekkingen … Een adviseur vertelt je er graag meer over!