wandelknooppunten

Wandelknooppunten in Vlaanderen: de start van een leuke vakantie

Frans

Je hoeft je onvergetelijke wandelvakantie niet te ver te zoeken. Er zijn ongetwijfeld heel wat plekjes in België die je nog niet bezocht hebt. De Ardennen is een populaire bestemming voor wandelaars, maar ook Vlaanderen is absoluut de moeite door de vele wandelknooppunten. Stippel verschillende wandelingen uit in dezelfde buurt en maak er een meerdaagse trip van. In dit artikel geven we je inspiratie voor een ontspannende ‘dichtbijvakantie’.

1.    Doorheen de Groene Gordel

De Groene Gordel heeft zijn naam niet gestolen. In deze rand rond Brussel speelt de natuur namelijk een hoofdrol. Bossen, uitgestrekte velden, parken, kilometerslange wandelpaden, … Of je nu start aan het Park van Tervuren, de Plantentuin van Meise of het dorp van Sint-Pieters-Leeuw: het is overal even heerlijk wandelen. Hou onderweg zeker halt bij een lokale brouwerij, want deze streek staat bekend om haar vele geuze- en lambiekbieren. Ontspan nadien in een leuke B&B of kies voor het bruisende Leuven of Brussel als uitvalsbasis.

2.    De Vlaamse Ardennen

Wielerliefhebbers weten het ongetwijfeld al: in de Vlaamse Ardennen is het werkelijk prachtig vertoeven! Ook voor wandelaars is dit het walhalla, want via de wandelknooppunten kun je de hele regio verkennen: van Kwaremont tot Geraardsbergen, en van Ronse tot Lierde. Huur hier een gezellig vakantiehuisje en geniet ook na je wandeling van het prachtige uitzicht.

3.    Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen

In het Meetjesland en in Zeeuws-Vlaanderen vind je enkele ongerepte stukjes natuur. De landsgrens tussen België en Nederland verdeelt deze regio’s. Je kunt perfect in eigen land blijven en wandelen in Assenede, Eeklo of Aalter. Maar ook het Zeeuwse landschap zal je bekoren, dankzij de vele kilometers dijk en de natuurgebieden met een gevarieerde fauna en flora.

Op reis langs wandelknooppunten

Ben je geïnspireerd door onze tips? Begin je volgende wandelvakantie te plannen! Stippel vooraf je routes uit langs wandelknooppunten en laat je verrassen door al het moois dat Vlaanderen te bieden heeft. Met een reisverzekering van Allianz geniet je onbezorgd van je vakantie. Bekijk ook onze annulatieverzekering en neem het zekere voor het onzekere.