Wandelvakantie herfst en winter: een prachtige trip door de natuur

Wandelvakantie in de herfst en winter: 4 natuurtips

Frans

In het najaar is de natuur adembenemend mooi. De bomen verkleuren en het landschap verandert langzaamaan in een winter wonderland. Daardoor zijn wandelingen door het bos en langs veldwegen extra magisch. Ontdek onze vier ultieme tips voor een wandelvakantie in Europa.

1.    Lake District in Groot-Brittannië

Maak je graag korte herfstwandelingen of trek je er liever enkele dagen op uit? Het kan allemaal in Lake District, het populairste natuurgebied van Engeland. Deze streek staat bekend voor de idyllische natuur met uitgestrekte velden en heldere meren tussen bergtoppen. Zo geniet je tijdens het wandelen van panoramische uitzichten.

2.    De Eifel in Duitsland

De Eifel in Duitsland biedt heel wat natuurspektakel: van een vulkaanlandschap met kratermeren over bossen tot groene heuvels. Waarschijnlijk kom je tijdens je wandelvakantie ook eeuwenoude kastelen tegen of andere restanten van de vroegere bewoners: Kelten, Romeinen en Franken. In de Eifel gaan cultuur en natuur hand in hand.

3.    De Amalfikust in Italië

Beleef la dolce vita in het najaar, bij aangename temperaturen. In deze periode is het heerlijk wandelen langs de 50 kilometer lange Costiera amalfitana, ook wel de verticale kust genoemd. Hier vind je een uitgebreid wandelnetwerk: goed bewandelbare paden — met best wat trappen — verbinden kleurrijke dorpen en gezellige vissershaventjes. Trek je naar het Lattari-gebergte, dan ontdek je een ruwere natuur.

4.    Mallorca in de Middellandse Zee

Mallorca is een populaire zomerse bestemming, maar voor een wandelvakantie wil je natuurlijk het massatoerisme en de warme temperaturen vermijden. Dan is het najaar ideaal door z’n gematigde klimaat. Dit Spaanse eiland heeft heel wat in petto voor wandelaars: een kustlijn met ruige kliffen, de bergketen Serra de Tramuntana, grotten, mooie natuurgebieden en stuwmeren.

Zorgeloze wandelvakantie met een reisverzekering

Laat je verrassen door deze prachtige wandelbestemmingen in Europa. Met een reisverzekering van Allianz vertrek je onbezorgd op je tocht. Geniet van een fijne wandelvakantie!

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.